Uutiset

Muodostelman SM-junioreiden kolmannessa valintakilpailussa jaossa MM-paikat

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailupaikat ratkotaan tänä viikonloppuna Metro Areenalla Espoossa. Kilpailussa on mukana viisi Season Best -tilaston parasta joukkuetta: Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique, Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior ja Helsingin Luistelijoiden Musketeers.

Junioreiden valintakilpailu alkoi tasaisena. Lyhytohjelmien jälkeen kaikki viisi joukkuetta ovat reilun viiden pisteen sisällä. 

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic otti piikkipaikan lyhytohjelmakilpailussa. Joukkue saavutti puhtaasti luistelulla ohjelmallaan Force of Her Nature 69,28 pistettä ja sai vajaan kahden pisteen etumatkan ennen sunnuntain vapaaohjelmakilpailua.

– Olen tosi tyytyväinen joukkueen tämänpäiväiseen suoritukseen. He luistelivat rauhallisesti, liukuvalla terällä ja suoriutuivat hyvin vaadituista elementeistä. Huomista kohti menemme samalla rauhallisuudella ja keskitymme joukkueen omaan suoritukseen, Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen analysoi.  

Lyhytohjelmakilpailun toiseksi luisteli Dream Edges Junior. Joukkueen herkkä ohjelma Maan korvessa kulkevi lapsosen tie toi pisteet 67,38. Valley Bay Synchro sijoittui kolmanneksi onnistuneella ohjelmallaan The Giving Treepistein 66,36. Musketeers on neljäntenä pistein 64,60 ja Team Mystique viidentenä pistein 64,02.

Itävallassa maaliskuussa järjestettäviin junioreiden MM-kilpailuihin valitaan kaksi joukkuetta. Valintakilpailun voittaja lunastaa paikan MM-kilpailuihin Suomen ykkösjoukkueena (Team Finland 1). Toisen joukkueen (Team Finland 2) valinnassa huomioidaan kauden kahden parhaan valintakilpailun kokonaistuloksen keskiarvo ja siihen lisätään tänä viikonloppuna kilpailtavan valintakilpailun kokonaispisteet. Arvokilpailuvalintojen tilastoa johtaa Team Mystique (ka. 174,92), toisena on Valley Bay Synchro (ka. 169,39) ja kolmantena Musketeers (ka. 164,91).

Viikonloppuna Metro Areenalla järjestetään myös kansallisten sarjojen 2. valintakilpailu. Koronarajoituksista johtuen 2. valintakilpailussa ovat mukana ainoastaan minorit, noviisit ja juniorit. Minoreiden lohko 2 voiton vei Helsingfors Skridskoklubbin Team Sympatique pistein 35,13, noviisien lohko 2 voittaja oli KooKoo Jäätaitureiden Team White Pearl pistein 62,07 ja junioreiden lohko 2 kärkipaikan otti Saimaan Muodostelmaluistelijoiden Crystal Illusions pistein 47,71. 

Kilpailut jatkuvat huomenna vapaaohjelmilla.

Tulokset ja aikataulu http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLkans2lk/index.htm
LIVE stream https://solidsport.com/skatingfinland ja https://www.ruutu.fi/ohjelmat/taitoluistelu 
Arvokilpailujen valintakriteerit https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/
Arvokilpailuvalintojen tilastot https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/ml-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Kuvassa Team Fintastic. Kuva Tero Wester.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024