Uutiset

Marigold ja Team Unique podiumilla Sveitsissä

Venäjän Paradise nousi voittoon seniorisarjassa Neuchâtel Trophyssa lauantaina. Marigold IceUnity taipui toiselle tilalle, ja Team Unique oli lopputuloksissa kolmas. Molemmat suomalaisjoukkueet tekivät laadukkaat ohjelmat, joilla ne paransivat reippaasti kauden ennätyspisteitään.

Pietarilainen Paradise ei vapaaohjelmassaan jättänyt tilaa virheille. Se luisteli tarkasti ja vauhdilla Simson ja Delila -teemaisen ohjelmansa, josta se ansaitsi pisteet 157,59 ja kokonaispisteet 234,42.

Ykköspaikalta vapaan päivään lähtenyt Marigold IceUnityn teki ohjelmansa From Darkness to Light varmoin elementein, joskin suoritukseen osui yksi kaatuminen ryhmänoston päätyttyä. Joukkue sai kuitenkin muuten onnistuneesti edenneestä vapaaohjelmastaan huippupisteet 150,34.  Marigoldin kokonaistulos 230,54 pistettä nosti sen Suomen senioreiden Season Best -tuloksen haltijaksi.

 – Marigold vapaaohjelma oli tällä kertaa vahvasti taisteltu. Ohjelmaan osui pieniä juttuja, mutta kehitys on koko ajan ylöspäin. Vaikka suoritus ei onnistunut täydellisesti, olen tyytyväinen, että se toi tällaisen tuloksen. Olemme saamassa joukkueen kuntoon sairastelujen jälkeen ja pääsemme treenaamaan jälleen kunnolla, valmentaja Anu Oksanen totesi.  

Team Uniquen A Star is Born -elokuvan teemaa myötäilevä ohjelma eteni kilpailussa vaihtuvin tunnelmin virheittä ja toi joukkueelle kauden ykköspisteet 149,40. Yhteispisteet 225,06 ovat joukkueen kauden paras kokonaistulos.

Suomalaiset kohtaavat seuraavan kerran maaliskuun 5. – 6. päivänä SM-kilpailuissa Tampereella. Kilpailun jälkeen selviää, mitkä kaksi Suomen seniorijoukkueista lunastavat matkaliput MM-kilpailuihin Kanadaan.

Musketeers voittoon ennätyspistein

Musketeers lensi taikamatollaan selvään voittoon Neuchâtelissa. Joukkueen vapaaohjelma sujui vahvasti ja toi pisteet 131,40. Onnistunut vapaaohjelma nosti kokonaistuloksen 201.82 pisteeseen, joka on kotimaisten junioreiden kauden paras pistemäärä.

Toiseksi juniorisarjassa luisteli USA:n Northernes kokonaispistein 173,30 ja kolmanneksi saman maan Starlights kokonaistuloksella 158,53 pistettä. USA:n kolmas joukkue DC EDGE oli vielä lyhytohjelmien jälkeen toisena, mutta sen vapaaohjelman elementit sulivat viiteen kaatumiseen. Joukkue jäi neljänneksi pistein 149,64.

Kuva Marigold IceUnitysta toisessa SM-valinnassa: Sari Niskanen

Tulokset: http://skating.ch/TNT_2022/index.htm


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024