Emmi Peltonen 20:s olympiajäällä, venäläisille kaksoisvoitto

Emmi Peltonen sijoittui 20:nneksi PyeongChangin olympialaisissa. Mukaan vapaaohjelmaan selvitti tiensä 24 luistelijaa.

Peltosen vapaaohjelma sujui hieman kaksijakoisissa merkeissä. Ohjelmassa oli onnistumisia, mutta myös epäonnea. Lyhytohjelman kompastuskivi kolmoiritti onnistui tänään hienosti yhdistelmässä. Alun kolmois-kolmois-yhdistelmä onnistui myöskin, joskin käsikosketuksella, kuten myös lennokas kaksoisaksel-kolmoissalchow-sarja – hieman vajaana.

Peltoselle vaikeampi kolmoislutz päätyi sen sijaan hyvästä yrityksestä huolimatta jään pintaan. Kolmoisflippi sekä -ritti jäivät molemmat ilmalennoltaan kesken.

Taitavana tulkitsijana Peltonen paikkasi kuitenkin ohjelmakokonaisuutta osa-aluepisteissä, jotka nousivat selkeästi teknisiä korkeammalle. Peltosen sijoitus vapaaohjelmassa oli 21.

Olympiafinaaliin pääsy oli Emmi Peltoselle toiveiden täyttymys. Vaikka vapaaohjelma ei teknisesti aivan suunnitellusti sujunutkaan, oli tunnelma kilpailussa ja jäällä suomalaisen mukaan upea ja hän pystyi myös nauttimaan luistelustaan. Tämä välittyi katsomoon saakka sinivalkoisten lippujen liehuessa.

Suomalainen keräsi kilpailusta kokonaispisteet 157,14. Ennätyspisteet 160,57 tulivat tammikuussa EM-kilpailussa.

Huikean kovatasoinen naisten kilpailu päättyi Venäjän vasta 15-vuotiaan Alina Zagitovan voittoon. Zakitova ansaitsi kokonaispisteet 239,57. Hopeaa sai Venäjän Evgenia Medvedeva, vapaaohjelman ykkönen, pistein 238,26 ja pronssia Kanadan Kaetlyn Osmond 231,02.