Uutiset

Viveca Lindfors ennätyspistein PM-voittoon, Valtter Virtaselle hopeaa

Suomi otti PM-kisojen päätöspäivänä kultaa ja hopeaa,

Viveca Lindfors luisteli ylivoimaiseksi Pohjoismaiden mestariksi sunnuntaina Rovaniemellä. Lindfors nousi lyhytohjelman toiselta tilalta vapaaohjelmakilpailun voittoon keräten yhteispisteet 166,63. Pistepotti on Lindforsin uusi ennätys ja samalla kotimainen kärkitulos.

Kilpailussa toiseksi sijoittui olympialaisiin valmistautuva Ruotsin Anita Östlund, joka jäi suomalaiselle yli 11 pistettä. Kolmas oli niin ikään ruotsalainen, Josefin Taljegård. PM-mestaruus on Lindforsille uran ensimmäinen.

Lindforsin vapaaohjelma sujui vakuuttavasti alusta loppuun. Espoolainen aloitti ohjelman vaikealla kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmällä ja jatkoi kolmoisflippiin. Ohjelman jatkokin sujui suunnitellusti, vain toinen kolmoislutziksi aiottu jäi kahteen kierrokseen.

Mestari oli syystäkin tyytyväinen suorituksensa jälkeen.

-Annoin tänään vaan mennä. Pisteetkin olivat ihan hyvät. Tämä oli sellainen rutiinisuoritus, Lindfors tuumasi vaatimattomasti.

Virpi Horttanan suojatti kilpailee jo viikon kuluttua Sloveniassa käytävässä kansainvälisessä Dragon Trophyssa.

-Kilpailen kilpailu kerrallaan. Jokaisessa kisassa tavoitteenani on tehdä kaksi puhdasta ohjelmaa, kertoi Lindfors ensi viikon tavoitteistaan.

Suomen Jenni Saarinen (KooVee) onnistui lyhytohjelmassa ollen neljäs, mutta oli lopputuloksissa kuudes pistein 135,01. Nelma Hede (TTK) oli kymmenes pistein 121,75 ja Hanna Kiviniemi (Tappara) 11:s pistein 111,87. Joanna Kallela joutui keskeyttämään loukattuaan nilkkansa lyhytohjelmassa.

Valtter Virtaselle PM-hopeaa

Seniorimiesten sarjassa Valtter Virtanen otti hopeaa pistein 177,66. Virtanen paransi lyhytohjelmansa jälkeistä kolmatta sijaa pykälällä. Mestaruuteen luisteli ennakoidusti Ruotsin Alexander Majorov, EM-kisojen seitsemäs, ollen ykkönen molemmissa ohjelmissa yhteispistein 235,54.

Valtter Virtasen (Keravan Luistinseura) viikko sitten kansainvälisessä Bavarian Open -kilpailussa saavutetut pisteet 191,07 lähentelevät jo suomalaisen tavoittelemaa 200 pisteen rajaa. PM-jäällä muutamat alastulovirheet pudottivat teknisiä pisteitä. Aamulla viiden jälkeen harjoituksia ja kilpailua varten herännyt Virtanen ei saanut kroppaansa tarpeeksi teräväksi. PM-kilpailun ollessa neljäs kilpailu viiden viikon sisään, alkoi myös väsymys painaa jaloissa.

-Työni lääkärinä ei salli minun useinkaan harjoitella aamuisin, joten aamukilpailu oli lähes toivoton yritys. En saanut kroppaa tarpeeksi hereille. Toisaalta vapaaohjelma on toiminut hyvin koko kauden ja onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamustani. Pystyin rutistamaan tänään rutiinilla tarvittavat hypyt kasaan, vaikka muutama epäonnistuminen tulikin.

Virtasen kiivaasti tavoittelema lyhytohjelman MM-raja jäi edelleen rikkomatta. Seuraava yritys on kolmen viikon kuluttua Haagissa käytävässä kansainvälisessä kilpailussa. Lyhytohjelmaan ei ole löytynyt tarvittavaa rentoutta.

-Tavoitteeni on edelleen rikkoa MM-raja lyhytohjelmassa. Toisaalta en ota siitä mitään paineita, teen tätä itselleni., Virtanen sanoi.

Toinen suomalaisedustaja miesten sarjassa, Roman Galay (EVT), ei löytänyt kolmoisakselia lukuun ottamatta hyppyvirettään. Galay oli kahdeksan kilpailijan joukossa seitsemäs, hänelle vaatimattomin pistein 132,74.

 

Kaikki tulokset

http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/Nordics2018/index.htm

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024