Uutiset

Helsinki Rockettes voitti toisen valinnan

Helsinki Rockettes nousi seniorisarjassa reiluun voittoon muodostelmaluistelun toisessa SM-valintakilpailussa Espoossa sunnuntaina. Kova pistepotti vapaaohjelmasta vei sen selvästi ohitse toiseksi tulleen Team Uniquen ja kolmanneksi sijoittuneen Marigold IceUnityn.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustavan Helsinki Rockettesin teknohenkinen vapaaohjelma Digital Twin toi joukkueelle korkeat pisteet sekä teknisestä laadusta että komponenteista. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 143,74, mikä nosti kokonaistuloksen 216,76 pisteeseen.

Valmentaja Kaisa Arrateig totesi joukkueensa luistelleen todella hyvin. Suorituksessa pysyi rauha, mutta luistelijat onnistuivat kuitenkin luomaan vahvaa kontaktia.

– Olen ylpeä heidän vedostaan. Luistelijat ovat panostaneet treeneissä hyvällä asenteella ja vieneet joukkuetta eteenpäin. Tämä siitä ihana kiitos, valmentaja iloitsi.

Nyt mennään Arrateigin mukaan kuitenkin taas eteenpäin, että saadaan lisää vauhtia ja hurmosta esittämiseen.

 – On hyvä olo siitä, että kummassakin ohjelmassa ovat asiat kohdallaan. Niitä voi vain rauhassa kasvattaa ja tehdä niihin kisoille tyypillistä meininkiä.

Nyt joukkue saa joulurauhan.

– Edessä on kunnon breikki, joka takaa urheilijoille mahdollisuuden mennä kotiin ja rauhoittua. Kun on heinäkuusta asti painettu, tulee palautuminen hoitaa kunnolla, että luistelijat jaksavat tammikuusta käynnistyvän kansainvälisen kisakauden.

Lyhytohjelmien jälkeen niukasti johtanut Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli myös onnistuneesti A Star is Born -elokuvan maailmaan sijoittuvan vapaaohjelmansa. Suoritukseen osui yksi kaatuminen, mikä ei kuitenkaan vaikuttanut elementteihin. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 134,47 ja kokonaissaldoksi 207,83 pistettä.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnityn jäi vapaaohjelmassa vain reilun kymmenyksen päähän toisesta sijasta. Sen vapaaohjelma From Darkness to Light sujui virheittä ja toi pisteet 134,33. Joukkue oli kolmas tuloksella 205,99.

Kaarinan Taitoluistelijiden Dream Edges oli sarjan neljäs kokonaistuloksella 197,34. Se sai vapaaohjelmastaan Romanssi pisteet 130,25.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers oli kokonaiskilpailun viides pistein 187,71. Joukkueen vapaaohjelma Tsernobyl toi sille pisteet 126,75.

Team Fintastic juniorisarjan ykkönen

Jo lyhytohjelmakilpailun voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic vei ykköstilan myös vapaaohjelmissa teemallaan Brand new soul. Vapaaohjelman pisteet 114,93 ja kokonaistulos 181,74 toivat ensimmäisessä SM-valintakilpailussa epäonniselle joukkueelle nyt selvän voiton juniorisarjassa.

Toiseksi luisteli sekä vapaaohjelmassa että kokonaiskilpailussa Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique ohjelmallaan The Trickery Game, jonka onnistunut veto nosti joukkueen lyhytohjelmien neljänneltä tilalta hopealle.  Ensimmäisen valintakilpailun voittanut joukkue sai nyt vapaaohjelmasta pisteet 110,26 ja kokonaispisteet 171,98.

Juniorisarjan kolmanneksi kokonaispistein 171,52 sijoittui Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, jonka erotti hopeasta vain 0,46 pistettä. Myös vapaaohjelmassa joukkue oli Carmen-tulkinnallaan kolmas pistein 109,40.

Noviisit, lohko 1
1. Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes ohjelmalla Nuoren tytön päiväkirja 81,16 pistettä

2. Helsingin Luistelijoiden Starlights ohjelmalla Desert Spirits 74,40 pistettä

3. Kaarinan Taitoluistelijoiden Diamond Edges ohjelmalla Ouija 70,02 pistettä

Lohkossa 1 luisteli kymmenen joukkuetta. Lohkon 2 yhdeksän joukkuetta kilpailivat jo lauantaina.

Ensimmäisen ja toisen SM-valintakilpailun tulokset yhdistetään pisteiden paremmuusjärjestykseen, ja pisterankingin 12 parasta joukkuetta lunastavat paikan SM-kilpailuihin.

Minorit, lohko 1

  1. Sunny Steps Etelä-Vantaan Taitoluistelijat 31,55 pistettä
  2. MiniMints Helsingin Taitoluisteluklubi 31,40 pistettä
  3. Rainbows Espoon Taitoluisteluklubi 31,38 pistettä

Lohkossa kilpailee kymmenen joukkuetta.

Minoreiden toinen lohko luisteli ensimmäisen valintakilpailun lauantaina.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLSM2vk/index.htm

Kuva: Sari Niskanen


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024