Uutiset

SM-kilpailut Vantaalla 16.-17.12.2017

Kotimainen taitoluistelukausi huipentuu tulevana viikonloppuna, kun yksinluistelun ja jäätanssin SM2018-kilpailut käydään Vantaan Tikkurilassa,Trio Areenassa.

Ennakkotiedoista poiketen pariluistelu ei ole tällä kertaa mukana. Liubov Efimenko-Matthew Penasse joutuivat vetäytymään kilpailusta Efimenkon loukattua nilkkansa viime viikon lopun kilpailussa Budabetissa.

Seniorisarjassa SM-kilpailut ovat viimeinen näyttökilpailu 15.−21.1.2018 Moskovassa käytäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomella on kaksi paikkaa naisten sarjaan ja yksi paikka muihin sarjoihin eli miehiin ja jäätanssiin. Efimenkon loukkaannuttua, parin haaveet ISU:n asettamien EM-pisterajojen saavuttamisessa, kariutuivat.

Yksinluistelijat EM-kilpailuihin valitaan season best -pisteiden (SB) perusteella. Jäätanssissa Suomen edustajaksi valitaan pari, jolla on korkein kokonaispisteiden keskiarvo kahdesta parhaasta kv-kilpailusta ja SM-kilpailusta.

Kaikki viimevuotiset SM-mitalistit, pariluistelua lukuunottamatta, kilpailevat Vantaalla. Vuoden 2017 tulokset yksinluistelussa ja jäätanssissa:

Seniorit, jäätanssi
1.Cecilia Törn-Jussiville Partanen
2.Juulia Turkkila-Matthias Versluis

Seniorit, miehet
1.Valtter Virtanen

Seniorit, naiset
1.Emmi Peltonen
2.Jenni Saarinen
3.Viveca Lindfors

Juniorit, jäätanssi
1.Monica Lindfors-Juho Pirinen (kilpailevat tänä vuonna seniorisarjassa)

Juniorit, tytöt
1.Sofia Sula
2.Jade Rautiainen (kilpailee tänä vuonna seniorisarjassa)
3.Linnea Ceder

Juniorit, pojat
1.Benjam Papp
2.Lucas Tiilikainen
3.Mikla Rasia

Kaikki oallistujat, luistelijärjestykset ja aikataulut: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/index.htm

Suomen Taitoluisteluliiton ylläpitämä SB-pistetaulukko: https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/seasonbest/season-best-yksinluistelu/

Olympialaisiin Suomella on yksi maapaikka naisten sarjaan, jonka Viveca Lindfors hankki Nebelhorn Trophy -kilpailusta syyskuussa. Olympiaedustaja nimetään heti EM-kilpailun jälkeen 24.1.2018. Kevään muihin kilpailuihin kuten MM-kilpailuihin, nuorten MM-kilpailuihin ja PM-kilpailuihin tehdään valinnat Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerien mukaisesti ja valinnoista tiedotetaan erikseen. Arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit/

SM-kilpailun oma mobiiliapplikaatio Skatingfinland on ladattabissa Appstoresta ja Google Play -kaupasta. Applikaatiosta löytyvät mm. kaikkien luistelijoiden tiedot sekä MM2017-kisoista tuttu luistelijoiden palkitseminen kukkasilla -sovellus.

Kilpailut järjestää Helsingin Luistelijat. Kaikki oleellinen kisainfo järjestäjän sivuilla: http://sm2018.hl.fi/

Seuraa kisaa myös Helsingin Luistelijoiden sekä Suomen Taitoluisteluliiton some-kanavissa hashtageillä #taitoluistelusm2018 #skatingfinland

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024