Uutiset

SM-kilpailun vapaaohjelmien tuloksia ja tunnelmia

Vantaalla käydyt yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina vapaaohjelmiin.

Emmi Peltoselle naisten taitoluistelun Suomen mestaruus

Emmi Peltonen piti lyhytohjelman jälkeen sijoituksensa ja voitti viimevuotiseen tapaan SM-kultaa. Peltonen keräsi pisteitä 164,11. Viveca Lindfors oli toinen pistein 159,89 ja pronssille nousi Jenni Saarinen pistein 124,35.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustavan Peltosen vapaaohjelmasta paistoi pieni hermostuneisuus. Alkuun hän napsautti hienon kolmois-kolmois -yhdistelmän, jonka jälkeen hyppyihin tuli muutamia helpotuksia ja pisteen vähennyksen tuonut kaatuminen kolmoisritissä. Vapaaohjelmakilpailun voittoon hänet siivitti hyvät esittämisen osa-aluepisteet.

-Ohjelmaan jäi pieniä juttuja joihin en ole tyytyväinen, mutta olen kuitenkin iloinen tuloksesta. Halusin nauttia tänään jäällä, Peltonen kommentoi suorituksen jälkeen.

Lyhytohjelmassa toiselta sijalta lähtenyt Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors oli toinen myös vapaaohjelmassa. Lindfors peittosi Peltosen vapaaohjelman teknisillä pisteillä, vaikka Lindforsin hyppyelementeissä oli niin ikään helpotuksia ja pisteen vähennys kaatuneesta kolmoislutzista.

-Ei ollut ihan sellainen suoritus, jonka olisin toivonut. Meni hiukan yliyrittämiseksi. Vaadin itseltäni liikaa, olisi vaan pitänyt antaa tulla selkäytimestä, Lindfors tuumasi.

Kooveen Jenni Saarinen nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta pronssille. Ylioppilaskirjoituksiin keskittynyt Saarinen ei ollut tyytyväinen esityksiinsä.

-Viikonloppu oli kokonaisuudessaan minulle vaikea. Jo jäälle meno tuntui voitolta, Saarinen analysoi.

Naisten kilpailun lopputulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT002RS.HTM

Valtter Virtanen viidenteen Suomen mestaruuteen

Keravan Luistinseuraa edustava Valtter Virtanen luisteli sunnuntaina viidenteen Suomen mestaruuteensa. Virtanen, joka oli toinen lyhytohjelmassa, nousi vapaaohjelmakilpailun voitolla mestariksi keräten 173,27 pistettä. Hyvällä neloistulppi -yrityksellä ohjelman aloittanut Virtanen keräsi mukavasti laadukkaita onnistumisia teknisellä puolella, joskin myös kaksi kaatumista verotti kokonaisuutta.

-Ohjelma meni vähän sinne päin. Kroppa ei ollut tänään ihan niin herkkä ja irtonainen kuin olisin toivonut. Tekeminen oli kuitenkin laadukasta, toisin kuin lyhytohjelmassa, sanoi Virtanen, jolle voitto maistui.

Lyhytohjelman ykkönen, Bela Papp (Kuopion Taitoluistelijat), onnistui vapaaohjelmassaan, vaikka joutuikin toteamaan Virtasen osion ykköseksi. Kaksi tasavahvaa ohjelmaa viikonlopun aikana luistellut Papp, saapui SM-kisoihin Kanadan Vancouverista, jossa hän suoritti keskiviikkona vielä opintoihinsa liittyvät viimeiset tenttinsä. Papp keräsi ohjelmillaan 169,13 pistettä.

-Olen tyytyväinen, vaikka odotin korkeampia pisteitä. Kilpailuun valmistautumiseni, opiskelujen ja matkustamiset huomioon ottaen, ei ollut ihan optimaalinen. Siksi arvostan kisassa aikaansaamaani tsemppiä, Papp tuumasi.

Pitkästä jalkavammasta toipunut Roman Galay (Etelä-Vantaan Taitoluistelijat), teki päätöksen osallistumisestaan kilpailuun vasta keskiviikkona. Yli vuoden kilpajäiltä pois ollut Galay väläytti todellista osaamistaan lyhytohjelmassaan, jossa hän hyppäsi muun muassa kilpailun ainoan kolmoisaxelin, mutta vapaaohjelmassa hypyissä oli ongelmia. Galay keräsi viikonlopusta 140,75 pistettä.

Miesten lopputulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT001RS.HTM

Törn ja Partanen jäätanssin Suomen mestareiksi

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelivat kolmanteen jäätanssin senioreiden Suomen mestaruuteen. Rauhallisen ja tyylikkään vapaaohjelman luistellut kokenut pari sai kokonaispisteitä 150,94, joka toi kahdeksan pisteen kaulalla heille ansaitun kullan.

-Ohjelmassa oli vähän haparointia. En ihan päässyt jalkojen päälle tänään, mutta onneksi meitä on kaksi jäällä ja Cecilialla oli hyvä meno päällä, pari kommentoi ja kehui molempien päivien yleisön kannustusta kiitettäväksi.

Hopeaa saivat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kokonaispistein 142,58. Hopea on toista kautta yhdessä luistelleen parin toinen. Pari oli tyytyväinen linjakkaaseen vapaaohjelmaansa, joka sisälsi vauhdikkaita ja ilmavia nostoja. Entisten yksinluistelijoiden ohjelmasta näkyi yhdessä tekemisen ilo.

-Olemme todella tyytyväisiä suoritukseen ja siihen, että kaikki meni nappiin. Tänään oli helpompi päivä kuin eilen ja pystyimme nauttimaan luistelusta. Tavoitteenamme on saada seuraavista kilpailuista lyhytohjelman MM-kisapisteet ja näkyvyyttä parina, Versluis ja Turkkila sanoivat.

Jäätanssipronssia saivat Monica Lindfors ja Juho Pirinen pistein 117,61. Ensimmäisissä senioreiden Suomen mestaruuskilpailuissaan luistellut pari oli silminnähden tyytyväinen työnsä tuloksiin.

-Tämä oli jäätanssiuramme paras kilpailu. Kokonaisuus oli ehjä ja saimme tehtyä kaiken sen mitä osaamme, Pirinen iloitsi.

Jäätanssin lopputulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT004RS.HTM

Sofia Sulalle toinen perättäinen SM-kulta

Juniorityttöjen Suomen mestariksi luisteli jo toisena vuotena peräkkäin Sofia Sula. Voittaja ansaitsi pisteet 139,93. Leppävirran Taitoluistelijoita edustava Sula oli lyhytohjelman ykkönen, mutta joutui taipumaan kakkoseksi vapaaohjelmaosiossa, jonka puolestaan voitti Porvoon Taitoluistelijoita Vera Stolt. Stolt saavutti ensimmäisessä junioreiden SM-kilpailussaan hopeaa pistein 135,82. SM-pronssille luisteli Espoon Jäätaitureiden Laura Karhunen pistein 126,73. Karhunen oli tasaisesti kolmas kummassakin osiossa.

Pian 15-vuotissyntymäpäiviään viettävä Sula oli vakuuttava lauantain lyhytohjelmassa, vapaaohjelmaan sen sijaan sattui muutama epäonnistunut alastulo. Voitto maistui silti nuorelle mestarille, joka harjoittelee osan aikaa Ranskassa Florent Amodion johdolla.

-En ole tyytyväinen vapaaohjelmaani, mutta taistelin silti loppuun asti. Toinen mestaruus tuntuu silti hyvältä. Amodion opissa olen saanut lisää itseluottamusta. Hän on opettanut minua olemaan ajattelematta epäonnistumisia suorituksen aikana, Sula sanoi.

Vahvan kauden luistellut Vera Stolt luisteli teknisesti vaikean vapaaohjelman. Vain toisen kolmoislutzin alastulossa oli pientä kauneusvirhettä, mutta sunnuntaina hän oli selkeä ykkönen.

-Olen tyytyväinen ohjelmaani. Kolmois-kolmois -yhdistelmää en lähtenyt edes yrittämään lonkkavaivan takia, iloinen Stolt sanoi.

Espoon Laura Karhusen meno oli niin ikään vauhdikasta ja sulavaa. Pisteitä verotti viimeisen piruetin epäonnistuminen ja yhden kolmoishypyn helpottuminen kaksinkertaiseksi. Karhunen oli silti kilpailun selkeä kolmonen. Lahjakkaiden juniorityttöjen kärkikolmikon ulkopuolellakin nähtiin teknisesti lupaavia suorituksia.

Juniorityttöjen lopputulokset http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT006RS.HTM

Benjam Papp uusi junioripoikien mestaruutensa

Junioripoikien Suomen mestaruuteen luisteli Kuopion Taitoluistelijoita edustava Benjam Papp. Papp takelteli lyhytohjelmassaan, jossa hän oli kolmas, mutta sunnuntain vapaaohjelmaosiossa hän oli selkeä ykkönen. Kuopiolainen uusi Suomen mestaruutensa kokonaispistein 124,79.

Kilpailussa hopealle sijoittui Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila pistein 115,80. Lankila, joka voitti lyhytohjelman, oli vapaaohjelmassa kolmas. Epäpuhtaudet alastuloissa verottivat pistepottia.

SM-pronssia voitti Helsingin Luistelijoiden Mikla Rasia, joka nousi onnistuneen vapaaohjelmansa ansiosta lyhytohjelman neljänneltä sijalta mitalille. Rasia oli vapaaohjelman toinen.

-Arvostan tätä toista SM-voittoani viimevuotista enemmän, sillä nousin kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta yhdeksän pisteen voittoon, sanoi tyytyväinen Papp, joka otti yleisön haltuunsa vapaaohjelmassa.

Mikkelin Lankilalle maistui hopea, vaikka hän ei pystynytkään pitämään lauantain johtoasemaa loppuun saakka.

-Olen helpottunut. Hopea ei ole tänään häpeä, vaikka ohjelmani ei täydellinen ollutkaan, Lankila tuumasi.

Pronssimitalisti Rasia oli tyytyväinen suoritukseensa.

-Minulla oli tänään todella hyvä fiilis luistella. Sain tehtyä ehjän suorituksen, joten olen kokonaisuuteen tyytyväinen, SM-pronssimitalin uusinut Rasia sanoi.

Junioripoikien tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT005RS.HTM

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/index.htm

 

Kuva Antti Lehto


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024