Uutiset

SM-kisojen lyhytohjelmien tulokset ja tunnelmat

Taitoluistelun SM-kilpailut käynnistyivät lauantaina Vantaalla, jossa yksinluistelun juniorit ja seniorit sekä jäätanssiseniorit kilpailivat lyhytohjelmissa.

Naisten kilpailu muodostui jännistysnäytelmäksi, jossa hienoiseksi ykköseksi luisteli Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen ennätyspistein 61,25. Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors antoi täyden vastuksen sijoittumalla kilpailussa toiseksi, luistelemalla hänkin ennätyksensä 59,89. Kotimainen kärkikaksikko onnistui kumpainenkin ohjelmissaan.

Kilpailussa ensin luistelleen Peltosen ohjelma alkoi vakuuttavasti kolmois-kolmois -yhdistelmällä, jonka jälkeen myös kolmoisritti onnistui. Tangoon tulkittu ohjelma oli vakuuttava kokonaisuus myös esittämisen osalta, joka nostikin hänen lyhytohjelman ykköseksi. Lindfors, joka oli tänään teknisesti parempi, aloitti hänkin kolmois-kolmois -yhdistelmällä ja jatkoi laadukkaasti kolmoislutzilla.

-Minulla on SM-kisoissa aina hyvä fiilis ja sellainen oli tänäänkin. Suoritus on kuitenkin nollattava, sillä huomenna on uusi päivä ja se tuo mukanaan mitä tuo. Lähden antamaan silloinkin parastani, hallitseva Suomen mestari Peltonen sanoi.

Lindfors harmitteli hiukan taivutuspiruetin tason jäämistä aiottua alemmaksi, mutta oli muuten tyytyväinen luisteluunsa.

-Olen harjoitellut hyvin ja pystyin tänäänkin luottamaan tekemiseeni. Huomenna tavoittelen puhdasta ohjelmaa, Lindfors sanoi.

Naisten kilpailussa kolmantena on Tapparan Hanna Kiviniemi, joka onnistui hänkin päästen omalle tasolleen. Kiviniemi keräsi pisteet 48,08.

Naisten lyhytohjelman tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT002RS.HTM

Bela Papp seniorimiesten ykkösenä

Miesten huipputasaista lyhytohjelmakilpailua johtaa Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp pistein 56,45. Papp onnistui kaikissa elementeissään ja oli ehjään suoritukseensa tyytyväinen.

-Hyvin meni, vaikka pisteet jäivätkin matalammaksi kuin mitä odotin. Tavoitteenani oli tehdä puhdas lyhytohjelma, jolla on helpompi lähteä huomiseen vapaaohjelmaan. Vapaaohjelmassa voi sitten kokeilla vähän enemmän kaikkea, iloitsi Papp suorituksensa jälkeen.

Viime vuoden Suomen mestari Valtter Virtanen sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi pistein 55,79. Virtasen ohjelman alku sujui hyvin. Kompastukseksi koitui tänään kuitenkin axel, jonka jäätyä yksinkertaiseksi, jäi elementti pisteittä.

-Tänään olisi pitänyt saada rutiinisuoritus, mutta eiköhän tämä laiteta pakettiin ja haeta uusi keskittyminen huomiseen, Keravan Luistinseuraa edustava Virtanen kommentoi.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Roman Galay on kilpailussa kolmantena pistein 55,77. Loukkaantumisten jälkeen kilpajäälle palannut Galay, oli ainoa miesluistelija, joka esitti kilpailussa kolmoisaxelin. Pisteitä verotti kaaduttu kolmoissalchow.

Miesten lyhytohjelman tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT001RS.HTM

Törn-Partanen jäätanssin ykköset

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen olivat jäätanssin lyhyttanssin selkeät ykköset ja keräsivät ohjelmastaan ennätyspisteet 61,75. Hallitsevan Suomen mestariparin ohjelma oli vahva ja vauhdikas kokonaisuus.

-Saimme luotua hyvän tunnelman lyhyttanssiimme ja olimme siinä hyvin läsnä. Nyt nollataan kuitenkin tämä päivä ja lähdetään metsästämään huomennakin ennätyspisteitä, flunssasta toipunut Partanen sanoi.

Kilpailussa selkeänä kakkosena ovat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis, jotka onnistuivat hekin suorituksessaan keräten pisteet 54,93.

-Tämä oli meidän kauden paras suoritus. Olemme tyytyväisiä, vaikka jäällä olikin tänään hiukan jäykkä olo. Luistelimme ensimmäisenä, emmekä ehtineet ihan palautua kuuden minuutin verryttelystä, Matthias Versluis sanoi.

Kolmantena kilpailussa on lupaavalla suorituksellaan vasta ensimmäistä seniorikauttaan luisteleva pari Monica Lindfors-Juho Pirinen. Pari keräsi lyhyttanssistaan 45,92.

-Yksittäiset elementit sujuvat hyvin, mutta kokonaisuutta pitää parantaa. Huomenna meillä ei ole mitään hävittävää, vaan lähdemme samalla hyvällä fiiliksellä, Juho Pirinen sanoi.

Kaikki parit edustavat Helsingin Luistelijoita.

Jäätanssin lyhyttanssin tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT004RS.HTM

Sofia Sula juniorityttöjen lyhytohjelman johdossa

Yhden päivän korkeatasoisimman lyhytohjelman tyylitteli viime vuoden juniorityttöjen Suomen mestari Sofia Sula. Kauniin lyyrisen ohjelman luistelleen Sulan kaikki elementit napsahtivat laadukkaasti paikoilleen. Hypyistä kolmoislutz, kolmoisflippi-kaksoistulppi -yhdistelmä ja kaksoisaxel sujuivat lennokkaasti. Sula ansaitsi luistelullaan mukavat 53,79 pistettä.

-Luistelin ensimmäisen kerran tällä kaudella kotiyleisön edessä ja se tuntui hyvältä. Olen tyytyväinen suoritukseeni, Sula iloitsi.

Sula edustaa Leppävirran Taitoluistelijoita, mutta käy hakemassa luisteluunsa lisäoppia Ranskasta, jossa häntä valmentaa vuoden 2011 Euroopan mestari Ranskan Florent Amodio.

Espoon Jäätaitureiden Linnea Ceder on kilpailussa toisena pistein 48,93. Ceder aloitti ohjelmansa ilmavalla kolmoissalchow-kaksoistulppi -yhdistelmällä ja jatkoi laadukkaalla kolmoislutzilla ja kaksoisaxelilla.

-Ennen suoritusta jännitti, mutta sain hyvän ja rennon fiiliksen ohjelmaan. Olin iloinen pirueteistani ja hyvin menneestä kolmoislutzista. Jäi vähän harmittamaan, että hyppy-yhdistelmän jälkimmäinen hyppy helpottui kaksinkertaiseksi, Ceder pohti.

Kolmantena kilpailussa on niin ikään Espoon Jäätaitureita edustava Laura Karhunen pistein 48,08. Karhusen ohjelma oli kärjessä olevien kilpasiskojen tapaan eheä ja näyttävä kokonaisuus.

Juniorityttöjen lyhytohjelman tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT006RS.HTM

Lauri Lankila SM-junioripoikien johdossa

Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila aloitti junioripoikien lyhytohjelmakilpailun, ja johtaa kilpailua pistein 43,33. Joe Hisaishin Castle in the Sky:n -musiikkiin tehdyn ohjelman parasta antia olivat lennokkaat kaksoisaxel ja kolmoissalchow-kaksoistulppi -yhdistelmä. Pieni virhe sattui soolokaksoislutzissa, joka lipsahti yksöiseksi. Mikkeliläinen oli kuitenkin tyytyväinen ohjelmaansa.

-Oli mukava luistella tänään ja näyttää osaamistani. Ohjelma jäi selkeästi plussalle lopun herpaantumisesta huolimatta, Lankila analysoi suorituksensa jälkeen.

Helsingfors Skridskoklubbin Lucas Tiilikainen luisteli hyvällä vauhdilla Gladiaattori -teemaisen lyhytohjelman ja sijoittui kilpailun toiseksi pistein 36,39.  Viime vuoden junioripoikien Suomen mestari Benjam Papp on kilpailussa kolmantena pistein 35,85. Kuopion Taitoluistelijoita edustava Papp lähti rohkeasti yrittämään vaikeaa ohjelmaa, mutta ei pystynyt tänään parhaimpaansa, hyvästä esittämisestä huolimatta.

Junioripoikien lyhytohjelman tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/CAT005RS.HTM

 

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/YLPLJTSM2018/index.htm

Lisäinfo järjestäjän, Helsingin Luistelijoiden, sivulla: http://sm2018.hl.fi/

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024