Uutiset

Emmi Peltonen ykköseksi Abu Dhabissa

Emmi Peltonen luisteli ylivoimaisen voiton kansainvälisessä FBMA -taitoluistelukilpailussa Abu Dhabissa. Kilpailusta tuomisina oli 149,24 pistettä. Toiseksi tullut Azerbaižanin Morgan Floor jäi suomalaiselle 22,94 pistettä.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Peltonen otti vahvan ykkössijan kilpailussa jo onnistuneen lyhytohjelman jälkeen. Vapaaohjelman kokonaispisteet 91,40 eivät kuitenkaan täysin tyydyttäneet Peltosta, joka parhaimmillaan ansaitsee vapaaohjelmastaan reilusti yli 100 pistettä. Abu Dhabissa teknisiä pisteitä rokotti pari kaatumista, joskin ohjelmaan jäi monia onnistumisia, kuten laadukkaat piruetit ja useampi kolmoishyppy. Ohjelman sisältö tyydytti kuitenkin luistelijaa itseään.

– Vapaaohjelma oli mielestäni hyvä ja sain sinne mukavasti sisältöä, joskin odotin parempia pisteitä. Varsinkin esittämispuolen pisteet jäivät totuttua alhaisemmiksi.

– Joulun jälkeen minulla oli kuitenkin hyvä tunne olla jäällä eikä tekeminen tuntunut lainkaan raskaalta, Peltonen iloitsi.

Suomen mestaruuteen joulukuussa luistellut Peltonen keräsi tuolloin 164,11 pistettä.

Peltonen valmistautuu reilun viikon päästä Moskovassa käytäviin EM-kilpailuihin. Kilpailua edeltävän viikon suunnitelmat ovat selvät.

– Alkuviikkoon sisältyy muutama kovempi treenipäivä ja sitten alan pikkuhiljaa herkistelemään ja viimeistelemään kohti EM-kisaa. Olen hyvässä kunnossa ja siksi luottavaisella mielellä, Peltonen sanoi.

Tulokset: http://uaeisf.com/results/2018/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024