Uutiset

Marigold voitti Jyväskylässä

Marigold IceUnity nousi voittoon muodostelmaluistelun toisessa SM-valinnassa Jyväskylässä. Joukkue oli vielä lyhytohjelmien jälkeen toisena, mutta saavutti merten syvyyksiä luotaavan vapaaohjelmansa ansiosta voiton yhteispisteillä 196,53. Toisen sijan kokonaiskilpailussa pistein 192,11 otti lyhytohjelmien jälkeen johtanut Team Unique. Kolmas kokonaistuloksissa oli Helsinki Rockettes yhteispisteillä 190,80.

Marigoldin vapaaohjelma Splash sujui hyväntuulisesti elementistä toiseen. Se toi joukkueelle vapaaohjelman voiton pistein 127,82.

Joukkueen kapteeni Camilla Sundgren tuuletti voittoa joukkueensa kanssa, sillä kilpailu seniorijoukkueiden kesken Suomessa on jäätävän kovaa. Voittosuoritus oli hänen mielestään tosi hyvä ja rauhallinen.

– Tarvitaan edelleen enemmän eläytymistä ja siisteyttä ohjelmiin. Nyt keskitymme harjoittelemaan saadaksemme suorituksista vielä laadukkaampia ja otteemme teemasta vielä syvällisemmäksi.

Marigoldin esitys oli myös valmentaja Anu Oksasen mukaan todella vahva ja jätti myönteisen vaikutelman. Töitä kuitenkin vielä riittää. Harjoituksiin jää vihdoin aikaa, sillä Jyväskylän osakilpailu päätti joukkueen kolmen kilpailun tiukan putken.

Helsinki Rockettes luisteli puhtaasti ohjelmansa 2 Sides of Her. Vahva suoritus toi vapaaohjelmasta pisteet 122,45, mutta ne eivät riittäneet nostamaan joukkuetta kokonaistuloksissa kolmannelta tilalta.

Lyhytohjelmien jälkeen johtanut Team Unique luisteli myös vapautuneesti ohjelmansa Every Inch of You ja sai pisteet 120,66. Lyhytohjelman voittopisteiden ansiosta se oli lopputuloksissa toinen.

Joukkueet käyvät kovaa kilpailua seasons best -tuloksesta, joka vie kevään MM-kilpailuihin Tukholmaan. Seuraavaksi suuntaavat alkuvuodesta kansainvälisiin kilpailuihin Eurooppaan. Keskinäinen kilpailu huipentuu SM-kilpailuihin maaliskuussa Helsingissä.

Myös junioreiden kilpailu kärjessä oli äärimmäisen tiukka, sillä neljä ensimmäistä joukkuetta olivat yhteistuloksissaan 1,04 pisteen sisällä. Voiton vei HTK:n Team Fintastic yhteispisteillä 142,42. Se oli myös vapaaohjelmakilpailun voittaja.

Toiseksi luisteli Kaarinan Dream Edges yhteispisteillä 142,33. Sen paljon huomiota herättänyt vapaaohjelma Pako mielisairaalasta päätyi vapaaohjelmakilpailussa kahdella kaatumisella neljänneksi, mutta lyhytohjelman voitto nosti toiseksi.

Kolmanneksi nousi HL:n Musketeers yhteispisteillä 141,92. Se oli lyhytohjelmien jälkeen vielä neljäntenä, mutta kakkostila onnistuneella Voodoo Dolls -ohjelmalla vapaaohjelmakilpailussa vei sen palkintokorokkeelle.

Vapaaohjelmakilpailun kolmas ja lyhytohjelmien toinen HSK:n Team Mystique jäi yhteispisteillä 141,38 neljänneksi.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2vk/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024