Uutiset

Suomen taitoluistelujoukkue valmis EM-jäälle

Suomen EM-edustajat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors, Valtter Virtanen sekä jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen matkustavat ensi viikon alussa Moskovaan hyvän myötätuulen saattamina. Valmistautuminen on sujunut ongelmitta, ja joukkue uskoo hyvään panokseen EM-jäällä.

Suomen naisedustajat ovat juuri tulleet ulkomailta. Normaalisti Espoossa treenaava Viveca Lindfors kävi vuoden alussa Pietarissa harjoittelemassa, Emmi Peltonen taas voitti viikonvaihteessa Abu Dhabissa kansainvälisen kilpailun.

– Ohjelmissani sekä suorituselementit että koreografiat tuntuvat toimivan hyvin, samoin esittämiseni on kehittynyt. Moskovaan on kiva lähteä testaamaan itseään toden teolla, sanoo kolmansiin EM-kilpailuihinsa valmistautuva Lindfors.

– Sekä Abu Dhabin kokemusten perusteella että yleisesti kisakuntoni näyttää todella hyvältä, toteaa myös Peltonen, joka lähtee nyt toista kertaa EM-kilpailuihin.

Peltonen harjoittelee sukkuloiden koti-Suomen ja Kalifornian välillä.

Naisedustajille EM-jää on samalla viimeinen mahdollisuus ottaa toisistaan mittaa ennen kuin Suomen olympiakomitea valitsee naistaitoluistelijan Pyeongchangin olympialaisiin 24. tammikuuta. Suomen Taitoluisteluliitto tekee esityksensä 21. tammikuuta. Sen perustana on kauden paras pistetulos.

Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors ovat Suomen naisista kirkkaassa johdossa ja ennen EM-kisoja myös hyvin tasaluvuissa. Peltosen kauden paras on 164.11, Lindforsin 159,89.

Naiset kuitenkin kieltävät visusti edes ajattelevansa olympialaisia EM-Moskovaan lähtiessään.

– Urheilijana minä lähden hakemaan EM-kisoista kahta hyvää suoritusta. Valitsijoiden tehtävänä on sitten päättää, kuka lähtee, Lindfors kiteyttää ja saa Peltoselta vankan tuen.

– Moskovassa mennään kilpailupäivä kerrallaan.

Suomen jäätanssi jäi ilman olympiapaikkaa viime vuoden valintakisoissa. Lähellä oltiin, Suomi jäi kolmannelle varasijalle maapaikoissa.

– Ei harmita. Meillä on vielä monta, monta vuotta kilpailu-uraa jäljellä, ja tänä keväänä on EM-kisojen jälkeen vielä MM-kisatkin, Suomen EM-jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sanovat.

Jäätanssin Suomen mestareilla on Moskovassa hyvien omien suoritusten lisäksi myös selkeä sijoitustavoite.

– Olla viidentoista parhaan joukossa. Se on kova tavoite, tiedämme sen. Euroopan taso on korkea.

Finnish Figure Skating Association press
Valtter Virtanen

EM-joukkueesta kokenein miesedustajamme Valtter Virtanen, joka kilpailee EM-kisoissa jo seitsemättä kertaa. Saksassa asuva ja harjoitteleva Virtanen on loppusyksystä lähtien ollut selvästi nousukuntoinen.

– Joulun ajan vapaapäivät tulivat toki tarpeeseen, sain ladattua akkuja. Mitään takapakkeja ei ole tullut sen jälkeenkään, perushyvällä kunnolla mennään Moskovaan. Testasin ohjelmani ja kuntoni EM-kisoja varten viikonvaihteessa Mikkelissä, ja vapaaohjelmani oli kauden parhaita.

 

Taitoluistelun EM-kilpailut http://moscowec2018.ru/

Aikataulut ja tulokset www.isuresults.com/events/fsevent03111492.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024