Uutiset

Vuokatti 2022: Olivia Lisko johdossa 

Euroopan nuorten olympiafestivaaleissa oli tänään vuorossa tyttöjen ja poikien lyhytohjelmakilpailut. Olivia Lisko onnistui erinomaisesti ja luisteli omat ennätyspisteensä 57,94. Hän lähtee huomiseen vapaaohjelmakilpailuun ensimmäiseltä sijalta.

 – Nyt on kyllä tosi hyvä fiilis, tuli omat ennätyspisteet ja puhdas ohjelma. On hyvä lähteä vapaaohjelmaan, kun on hyvä lyhytohjelma alla.

Arttu Juusola ansaitsi tänään pisteet 49,55 ja jatkaa huomiseen vapaaohjelmaan sijalta 13.  

– Ihan tyytyväinen olen. Yksi vähän isompi virhe tuli, ja oli aika kova jännitys päällä. Verryttelyssä tuli tosi paljon epäonnistumisia, mutta sain hyvin kerättyä itseni ja tein ihan kelpo ohjelman, hän summasi.

Kilpailut jatkuvat torstaina poikien vapaaohjelmakilpailulla klo 12.15 ja tyttöjen klo 15.45.

Kuvassa Olivia Lisko. Kuva Via Ramsten.

Aikataulu ja tulokset
Kisatapahtumia voi seurata myös EOC-kanavalla ja IS-TV:n kautta.
Lähteenä: Suomen Olympiakomitean tiedote

Euroopan nuorten olympiafestivaalien (EYOF) talvikisat järjestetään 20.-25.3.2022 Kainuun ja Lahden maisemissa. EYOF-kisat ovat Suomen historian neljännet viiden renkaan eli olympialipun alla kilpailtavat arvokilpailut.

Kisojen päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa, ja mäkihyppy ja yhdistetty kisataan Lahdessa. Tyttöjen jääkiekko ja yhdistetyn kilpailu ovat ensimmäistä kertaa mukana EYOF-kisaohjelmassa.

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024