Uutiset

Peltonen neljäs, Stolt kolmas Unkarissa

Emmi Peltonen sijoittui neljänneksi Budapestissa päättyneessä taitoluistelun kansainvälisessä Santa Claus Cupissa. Mainiosti lyhytohjelman ykköseksi luistellut Peltonen ei pystynyt parhaimpaansa vapaaohjelmassaan sijoittuen osiossa kuudenneksi. Kilpailun voitti Unkarin Ivett Toth pistein 169,89.

Flunssan kourissa kilpaillut Peltonen myönsi, että torstaisen lyhytohjelmasuorituksen jälkeen menivät jalat tukkoon eikä olotila ollut täysin optimaalinen vapaaohjelmaan lähtiessä.

-Olo oli alusta alkaen verkkainen eikä sairauden jälkeen kilpaileminen ollut kovin helppoa, Peltonen pohti.

Vapaaohjelman parasta antia teknisesti olivat lennokas kaksoisaksel-oiler-kolmoissalchow -yhdistelmä, kolmoisritti sekä nelostason yhdistelmäpiruetti. Kolmoislutzin yritys oli rohkea, vaikka päätyikin tänään jään pintaan. Suomalainen lähti ohjelmaan kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä mielessään joka toisin kuin lyhytohjelmassa, jäi molempien hyppyjen osalta vain kaksinkertaiseksi. Useimmat ohjelman hypyistä jäivät niin ikään kierroksiltaan vajaiksi, jonka lisäksi Peltosen pistepottia vähensi myös viimeinen piruetti, joka jätettiin arvioimatta kokonaan.

Siinä missä tekniikka takkusi, Peltosen esittämisen osa-aluepisteet olivat kilpailun korkeimmat. Kokonaispisteiksi kirjattiin  154,39, joka on kuitenkin hänen kauden toistaiseksi parhaansa. Tulos on myös kotimaisessa pistevertailussa kauden kärkitulos.

-Tämä oli minulle harjoituskisa, josta en ota sen kummempaa stressiä. Ensi viikolla kilpailen SM-kilpailussa, jossa olen varmasti taas kunnossa, hallitseva naisten Suomen mestari, Peltonen, sanoi.

Juniorisarjassa Suomen Vera Stolt sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 130,05. Stolt nousi lyhytohjelman kuudennelta sijalta onnistuneella vapaaohjelmallaan osion kolmanneksi. Porvoolaisen ohjelma sisälsi mm. kaksi kolmoislutzia ja -flipin, joita hän on tehtaillut varmasti jo useammassa kilpailussa kauden aikana. Minttu Heikkinen sijoittui kilpailussa 14:nneksi. Onnittelut mitalisijasta Vera!

Tulokset http://www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2017_2018/sc2017/ISU/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024