Uutiset

Emmi Peltonen iskussa Budapestissa

Taitoluistelija Emmi Peltonen sijoittui ensimmäiseksi Budapestissa käydyn kansainvälisen Santa Claus Cupin lyhytohjelmassa. Peltosen pistepotti 57,54 on ISU:n pitämän ennätysrekisterin mukaan hänen uusi ennätyksensä. Vanha ennätys parani reilulla neljällä pisteellä.

Viime viikolla flunssan sairastanut Peltonen oli tyytyväinen ohjelmaansa, johon kuului mm. onnistunut kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä ja kaksoisaksel. Vain kolmoisritin alastulon kanssa hänellä oli pieniä vaikeuksia, joka näkyi laatupisteinä. Mark Pillayn koreografiaan tehty tango-teemainen ohjelma oli tyylikäs kokonaisuus, jossa Peltosen vahva tulkitseminen pääsi oikeuksiinsa

– Oli mukava kisata pitkästä aikaa. Lähdin tänään tekemään rennosti suoritustani ja ihan hyvin se meni, Peltonen sanoi.

Peltosen edellinen kisastartti oli lokakuulta, jolloin hän kilpaili Finlandia Trophyssa Espoossa. Naisten vapaaohjelma luistellaan perjantaina. Ennakkotiedoista poiketen Roman Galay ei osallistunut kilpailuun jalkavaivojen takia.

Advance Novice -sarjassa Suomen Taitoluisteluliiton nuorten maajoukkueeseen kuuluva Olivia Hentunen sijoittui neljänneksi pistein 96,58 ja Mai Helske kuudenneksi 87,02.

Juniorityttöjen lyhytohjelmakilpailun jälkeen Vera Stolt on kuudentena ja Minttu Heikkinen kahdeksantena.

Kaikki tulokset: http://www.moksz.hu/external/mukorcsolya/2017_2018/sc2017/ISU/index.htm

Samaan aikaan Kroatiassa käydyn Golden Spin of Zagreb -kilpailun lähtölistalla ollut suomalaispari Liubov Efimenko – Matthew Penasse peruivat osallistumisensa viime hetkellä. Kyseessä oli parin viimeinen mahdollisuus ylittää EM-kilpailuun vaadittu ISU:n asettama vapaaohjelman tekninen pisteraja.


Maaliskuun Sähkäri on ilmestynyt 1.3.2024
Kauden 2023-24 kiertopalkinnot – ehdota palkittavaa nyt 26.2.2024