Uutiset

Viveca Lindfors neljäntenä Tallinnassa

Kuluvan kauden suomalaisista kärkituloksista vastaava Viveca Lindfors luisteli Tallinn Trophyn lyhytohjelmassa uuden ennätyksensä 59,03 ja on kovatasoisessa kärjessä neljäntenä. Kilpailu jatkuu perjantaina.

Tekniikkataiturina tunnettu Viveca Lindfors selvitti komeasti kaikki lyhytohjelmansa hypyt, kahden kolmoistulpin yhdistelmän, kolmoislutzin ja kaksoisaxelin, Luistelija itse ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen ennätystuloksen tuoneeseen suoritukseensa.

– Päivä on ollut tosi pitkä, heräsin jo neljältä, enkä tahtonut jäällä saada kilpailemisen tunnetta. Taivutuspiruetti meni pelkäksi pyörähtelyksi, mikä harmittaa kovasti.

Myös toinen suomalainen Tallinn Trophyn naisten kilpailussa, Jenni Saarinen, on hyvässä asemassa kärjen tuntumassa yhdeksäntenä. Laadukas luistelu toi 53,87 pistettä, joilla Saarinen lähtee vapaaohjelmaan yhdeksänneltä sijalta.

– Kolmoissalchowin alastulo oli huono ja askelsarjani ei tänään toiminut niin kuin piti, mutta kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen.

Naisten kilpailua Tallinnassa johtaa Venäjän Stanislava Konstantinova, 64,41.

Jäätanssijat Monica Lindfors ja Juho Pirinen kilpailevat Tallinnassa ensimmäistä kertaa kansainvälisesti senioriparina. Vasta toista kauttaan yhdessä luistelevat suomalaiset ovat lyhyttanssin jälkeen sijalla 13 pistein 42,22.

– Vaikka ohjelmaan mahtui horjahduksiakin, esimerkiksi askelpuhtaus ei ollut sitä, mihin pystymme, luistelimme vapautuneesti. Matkamme senioreina on vielä ihan alussa, mutta askel askeleelta edetään, pari kommentoi.

Jäätanssikilpailun johdossa on Puolan pari Natalia Kaliszek – Maksym Spodyriev, 67,94.

Tulokset: https://data.tallinntrophy.eu/2017/Tallinn_Trophy/index.php


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024