Uutiset

Marigold voitti 1. valinnan

Marigold IceUnity säilytti johtoasemansa hyvän tuulen vapaaohjelmallaan Splash  ja voitti kokonaispistein 192,26 muodostelmaluistelun ensimmäisen valintakilpailun Turussa. Toiseksi luisteli Rockettes naisellisella ohjelmallaan 2 Sides of Her pistein 190,42 ja kolmanneksi Team Unique teemallaan Every Inch of You ja pisteillään 187,83.

Kaikkien joukkueiden ohjelmissa näkyi vielä, että ollaan alkukaudessa. Jokainen joukkue lähtee ensi kilpailukosketuksen jälkeen hiomaan ja syventämään ohjelmiaan.

HL:n Marigold IceUnityn Suomi 100 -vapaaohjelma oli viime vuonna vapaaohjelmien voittaja MM-Coloradossa. Tällä kaudella valmentaja Anu Oksanen päätyi tekemään vakavalle voitto-ohjelmalle vastakohdan.  SPLASH! tarjoaa vakavien teemojen sijasta iloista ja energistä menoa.

– Joukkue luisteli ohjelman tänään hyvin, vaikka tietysti alkukaudesta suoritukseen mahtuu pieniä virheitä. Tämä oli kuitenkin hyvä alku. Joukkueella hyvä fiilis jo harjoituksissa, ja se välittyi myös kisasuorituksesta, Anu Oksanen totesi.

Kaarinan Dream Edges voitti junioreiden ensimmäisen valintakilpailun yhteispisteillä 154,96. Kaarinalaisjoukkueen voitto mursi helsinkiläisten ylivoiman ensimmäisen kerran vuosiin. Joukkueen poikkeuksellisen jännittävä vapaaohjelma Pako mielisairaalasta sujui vauhdilla, tyylillä ja aihetta kunnioittaen.

Kaarinan luistelija Matilda Paananen kertoi joukkueen tienneen, että vapaaohjelma on hyvä, mutta sen menestys yllätti silti.

– Oli mahtavaa päästä esittämään tämä ohjelma kilpailuissa. Nyt voiton jälkeen on sanaton olo, sillä unelma junioreiden MM-kisapaikasta muuttui askeleen uskottavammaksi. Nyt jatkamme ohjelman kehittämistä eteenpäin.

Toiseksi taipui HL:n Musketeers, joka johti kilpailua niukasti lyhytohjelmien jälkeen.  Musketeersin Voodoo Dolls toi joukkueelle vapaaohjelman kolmanneksi parhaat pisteet, mutta se sijoittui lyhytohjelman voiton ansiosta toiseksi kokonaispisteillä 150,16. HTK:n Team Fintastic nousi tanssillisella ja iloisella vapaaohjelmallaan City of Stars kokonaiskilpailun kolmanneksi yhteispisteillä 145,50.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM1vk/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024