Uutiset

Tuore pariluistelupari Efimenko-Penasse onnistui lyhytohjelmassa Nizzassa

He saavuttivat kansainvälisessä Cup of Nice -kilpailussa lyhytohjelman 8. sijan ja pisteitä 46,87.

Pari on harjoitellut vasta kesästä lähtien yhdessä ja sitä ennen Efimenko kilpaili yksinluistelussa. Kanadalaisella Penassella on aikaisempaa kokemusta pariluistelusta.

– Tämä oli hyvä kauden avaus, kertoi Efimenko. – Nyt on tosi hyvä fiilis, sillä tämä on minulle kokonaan uusi alku luistelu-uralla.

Ohjelmassa nähtiin onnistuneet kaksoistwist ja soolokolmoissalchowit, vain heittokolmoissalchowiin sattui pieni virhe alastulossa. – Meillä ei ollut juuri odotuksia tähän kilpailuun, lähdimme vain tekemään omaa suoritustamme kuten harjoituksissakin ja se onnistui hyvin, analysoi Efimenko.

Efimenko – Penassen tekninen pistemäärä 27,22 lyhytohjelmassa ylitti arvokilpailuiden teknisen pisterajan, joka on EM-kilpailuihin 20 pistettä ja MM-kilpailuihin 25. Arvokilpailuosallistuminen ei kuitenkaan ole ollut parilla vielä mielessä.

–  Olemme harjoitelleet sen verran vähän aikaa yhdessä, että olemme lähinnä keskittyneet teknisiin elementteihin ja kokonaisuuden rakentamiseen, Efimenko kuvailee.  – Olemme kehittyneet jo harppauksin ja tämä yhteistyö toimii hyvin, hän lisää tyytyväisenä.

Kilpailua johtaa Kiinan Xiaoyu Yu – Hao Zhan pistein 68,91. Pariluistelun vapaaohjelma luistellaan sunnuntaina 15.10.2017 klo 15.00 alkaen.

Tulokset


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024