Uutiset

Emmi Peltonen Finlandia Trophyn 11:s

Sunnuntai-päivä kansainvälisessä taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoossa käynnistyi naisten vapaaohjelmakilpailulla, johon lähdettiin jännittävistä asetelmista kärkikolmikon ollessa lyhytohjelman jälkeen lähes samoissa pistelukemissa. Kärki piti pintansa mutta sijoitukset vaihtuivat.

Venäjän Maria Sotskova nousi kilpailun voittoon teknisesti vahvalla suorituksella ja paransi pistein 205,30 aiempaa ennätystään viidellä pisteellä. Kilpailu ei kuitenkaan ollut 17-vuotiaalle venäläiselle helppo.

– Tänään oli todella vaikea päivä. Lämmittelyssä tapahtui jotain outoa: en saanut kolmoislutzia onnistumaan. Oli vaikea koota itsensä lämmittelyn jälkeen, enkä saanut parasta fiilistä esiintymiseen. Kauden ensimmäinen kisa ja olympiakauden avaus hermostuttivat. Oli tärkeää onnistua ja tehdä puhdas suoritus, kuvaili Sotskova kilpailupaineitaan.

Kilpailun kokenein luistelija, moninkertainen arvokisamitalisti Italian Carolina Kostner, epäonnistui ohjelman alun hyppyelementeissä mutta koskettavan esityksen tuomat korkeat osa-aluepisteet riittivät nostamaan hänet kilpailussa toiseksi. Kokonaispisteitä italialaiselle kertyi 193,76.

– Osa oli hyvää, osa ei niin hyvää, mutta ohjelmani kasvaa kauden edetessä. On vaikea sanoa aina mistä ongelmat johtuvat. Hyppyihin täytyy löytää ideaalikorkeus, että ne onnistuvat. Olen hyvin herkkä ihminen ja reagoin helposti kaikkeen, musiikkiin ja yleisöön. On ihanaa, kun yleisö jakaa rakkauteni luisteluun, pohti Kostner.

Kahden vuoden takainen maailmanmestari, Venäjän Elizaveta Tuktamysheva, taipui johtopaikalta kolmanneksi pistein 189,13.

– Luistelin kahteen vuoteen ensimmäistä kertaa kuuman ryhmän viimeisenä. Pitkä odotus vaikutti suoritukseeni. Ohjelman alkuosa oli jäykkä ja olin ehkä liian keskittynyt. Vapauduin loppua kohden. Pitäisi totutella tekemään paras suoritus riippumatta luistelupaikasta ja saada lisää kisarutiinia, venäläinen kertoi.

Suomen Emmi Peltonen onnistui vapaaohjelmassaan

Vuoden 2017 EM-kisoissa arvokisadebyyttinsä tehnyt Emmi Peltonen teki vapaaohjelmassaan kauden parhaan suorituksensa yhteispistein 152,23 yltäen kilpailun lopputuloksissa 11:nneksi. Koskettavasti Papa can you hear me –kappaleen tulkinnut 17-vuotias toisti jo lyhytohjelmassa nähdyn laadukkaan kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän, ja hypyt kulkivat tänään muutoinkin alkukautta paremmin. Ohjelman keskivaiheilla tapahtui pieni herpaantuminen, josta Peltonen kasasi itsensä nopeasti vieden ohjelman tyylikkäästi päätökseen yleisön raikuvien suosionosoitusten saattelemana.

– Yleisön kannustus toi lisää fiilistä, ja olo oli tosi hyvä ja itsevarma. Ison kilpailun tunnelma ja pienten luistelijoiden esimerkkinä oleminen tosin myös jännitti. Ohjelman keskivaiheille sattuneessa kaatumisessa syvä kaari petti alta, mutta olen kokonaisuuten kuitenkin tyytyväinen, analysoi Peltonen.

Viveca Lindfors joutui keskeyttämään kisan vanhan nivelsidevamman vuoksi eikä startannut vapaaohjelmakilpailuun.

 

http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/CSFIN2017/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024