Uutiset

Finlandia Trophyn miesten kilpailun voittoon Kiinan Boyang Jin

Miesten vapaaohjelmakilpailu luisteltiin lauantaina Finlandia Trophy Espoossa. Kilpailu sai yllättävän käänteen toiseksi viimeisen ryhmän aikana, kun Metro Areenassa käynnistyi palohälytys. Jäähalli tyhjennettiin nopeasti ja kilpailu jatkui noin puoli tuntia myöhässä aikataulusta palokunnan todettua hälytyksen vikahälytykseksi, joka oli saanut alkunsa keittiön paistosavuista.

Kilpailun voittajaksi luisteli Kiinan Boyang Jin, joka saavutti kokonaispisteet 252,60. Helsingin MM-kisojen pronssimitalisti taituroi Star Wars -vapaaohjelmassaan neljä eri neloishyppyä.

-Ohjelma sujui tarpeeksi hyvin ja olen siihen ihan tyytyväinen. Palohälytys häiritsi hieman valmistautumistani, sillä jouduin tekemään alkulämmittelyni kahdesti, Jin analysoi.

Lyhytohjelman kuudennelta sijalta toiseksi nousi Yhdysvaltojen Vincent Zhou, jonka kokonaispisteet kilpailussa olivat 250,01. Myös Zhoun ohjelmasta löytyi neljä eri neloishyppyä.

-Olen tyytyväinen ohjelmaani. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun luistelen tämän ohjelman kilpailuissa. Parannettavaa toki jäi, mutta olosuhteisiin nähden meni hyvin. Aion kehittyä lisää kauden mittaan olympialaiset ollessa päätavoitteeni. Olen unelmoinut niistä lapsesta saakka, viime kauden junioreiden maailmanmestari kertoi.

Kolmanneksi sijoittui Yhdysvaltoja edustanut Adam Rippon kokonaispisteillä 249,88. Hän panosti tyypilliseen tapaansa erityisesti ohjelman tulkintaan ja esiintymiseen. Lisäksi ohjelman piruetit olivat huippuluokkaa ja ne arvioitiin korkeimmalle eli nelostasolle.

-Pienistä ongelmista huolimatta tämä oli hyvä suoritus. Olen vasta palannut takaisin kilpajäille kymmenen kuukauden tauon ja loukkaantumisen jälkeen, joten olosuhteisiin nähden meni hyvin. Kausi on vasta alussa, mutta pitää tehdä paljon töitä, sillä olympialaiset ovat tulossa. Paineet ovat kovat, sillä yhdysvaltalaisluistelijoiden taso on kova, Rippon summasi.

Miesten kilpailussa oli yhteensä 18 luistelijaa, joista kaksi edusti Suomea.

Valtter Virtanen luisteli sijalle 12 kokonaispisteillä 175,95. Hän joutui helpottamaan muutamissa hyppyelementeissä, mutta piruetit pyörivät hyvin ja askelsarja oli korkeinta eli nelostasoa.

-Olen tyytyväinen pisteisiini, mutta tavoite on saada 200 pistettä rikki. Minulla on ollut kolme kovaa kisaa peräkkäin, joten nyt aion pitää hetken taukoa, Virtanen kommentoi.

Bela Papp oli kilpailussa 16:s kokonaispisteiden ollessa 148,19. Ensimmäinen kolmoissoolohyppy herpaantui ilmapalloksi, mutta hän kokosi itsensä ja luisteli ohjelman lopun päättäväisesti.

-Alun yksöishyppy harmitti, sekoitti päätäni ja aloin miettimään sääntöjä. Muuten ihan okei suoritus, tyytyväinen Papp kertoi.


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024