Uutiset

Valtter Virtanen 13:s, Papp 15:s Trophyn lyhytohjelmassa

Miesten kovatasoinen lyhytohjelma luisteltiin perjantaina Finlandia Trophy Espoossa. Kilpailua johtaa Venäjän Mikhail Kolyada pisteillä 90,45. Kolyada onnistui lyhytohjelmassaan, vaikka joutuikin helpottamaan neloishyppyään.

-Minua harmittaa, kun lutz jäi kolmoiseksi. Tämän kauden kolmas kilpailuni oli keskiverto suoritus ja kisa kisalta alkaa sujumaan paremmin, viime kauden EM-pronssimitalisti kertoi.

Kilpailun toisella sijalla on Kiinan Boyang Jin, joka ansaitsi lyhytohjelmastaan pisteet 87.15.

-En ole täysin tyytyväinen suoritukseeni. Neloishypyssä ei ollut tarpeeksi vauhtia, mutta muut hypyt olivat hyviä. Huomenna haluan näyttää parhaani, Helsingin MM-kisoissa pronssille yltänyt kiinalainen analysoi.

Yhdysvaltojen Adam Rippon on kilpailussa kolmantena pisteillä 83,69. Kaksi vuotta sitten Finlandia Trophyssa toiseksi sijoittunut luistelija on ollut kymmenen kuukautta pois kilpajäiltä loukkaantumisen vuoksi.

-Lyhytohjelmamusiikkini on sama kuin viime kaudella ja pidän luistella sen tahtiin. Ohjelmani ei ollut täydellinen, mutta ihan hyvä ja vahva. Huomenna yritän neloislutzia ja haluan näyttää vahvuuteni, hän summasi.

Miesten kilpailussa oli 18 luistelijaa, joista kaksi edusti Suomea.

Valtter Virtanen luisteli sijalle 13 pisteillä 58,28. Hän yritti ohjelman alkuun neloistulppia, mikä lähti vauhdikkaasti, mutta jäi vajaaksi ja päätyi valitettavasti jään pintaan.

-Suoritukseni oli vähän tasapaksu. Olen oikealla tiellä neloishypyn suhteen ja lähden huomenna taas yrittämään sitä, Virtanen kertoi.

Sijalla 15 on Bela Papp, joka sai lyhytohjelmastaan pisteet 48,26.

-Olen tyytyväinen luisteluuni kaatumisesta huolimatta. Luistelu oli vähän pehmeää tänään, mutta nyt keskityn huomiseen vapaaohjelmaan, Kanadassa asuva ja harjoitteleva Papp kommentoi.

Miesten kilpailu jatkuu vapaaohjelmilla huomenna.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/CSFIN2017/CAT002RS.HTM

Kuva: Sari Niskanen, Antti Lehto


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024