Uutiset

Törn-Partanen tarrasivat kiinni olympiapaikkaan

Jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen aloittivat vahvasti olympiakarsintakilpailussa Oberstdorfissa. Pari luisteli torstaina kauden toistaiseksi parhaan lyhyttanssinsa ja ovat kilpailussa viidentenä.

Sijoitus on toiveita herättävä, sillä jaossa on kuusi *) viimeistä maapaikkaa Pyeongchangin olympialaisiin.

Latinalaisrytmeihin luisteltu ohjelma sujui hyvin, lukuun ottamatta pientä eriaikaisuutta twisselisarjassa. Suomalaispari oli syystäkin tyytyväinen ohjelman jälkeen, sillä vielä kaksi viikkoa sitten luistellussa Lombardia Trophyssa pari sai samasta ohjelmasta 5,62 pistettä vähemmän.

-Meillä on oikein tyytyväiset fiilikset. Olemme viimeisten viikkojen aikana keskittyneet varsinkin teknisen tason nostamiseen ja nyt siinä onnistuimme.

Vapaatanssikilpailu käydään lauantaina. Kilpailusta tulee tiukka, sillä parit sijoilla viisi ja yhdeksän ovat 1,38 pisteen sisällä. Suomalaiset ovat esittäneet alkukaudesta vahvoja otteita etenkin vapaatanssissa. Kilpailun kärjessä on Iso-Britannian pari Penny Coomes-Nicholas Buckland pistein 71,79.

Tänään illalla kilpaillaan vielä miesten lyhytohjelmassa, missä Suomea edustaa Valtter Virtanen. Naisten lyhytohjelma käydään puolestaan perjantaina, jolloin maapaikkaa Suomelle metsästää Viveca Lindfors.

Tulokset ja aikataulut http://www.isuresults.com/results/season1718/csger2017/

*) ISU:n säännöstön mukaan Oberstdorfin jäätanssikilpailussa on jaossa 5 olympiapaikkaa, mutta tanskalaisen jäätanssiparin, Laurence Fournier & Nikolaj Sorensen, jouduttua luopumaan jo saavuttamastaan olympiapaikasta, on Oberstdorfissa näin jaossa poikkeuksellisesti 6 paikkaa. Laurence Fournier on kanadalainen eikä hän voi siksi osallistua olympialaisiin Tanskan edustajana.


Kutsu Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokoukseen 20.4.2024 15.3.2024
Tuloksia: Sonja Henie Trophy 10.3.2024