Uutiset

Kiitos Lea ja mukavia eläkepäiviä!

Suomen Taitoluisteluliiton pitkäaikaisen työntekijän, Lea Åmanin, eläköitymispäivää vietettiin tänään perjantaina 1.9.2017.

Lea palkattiin liittoon toiminnanjohtajaksi vuonna 2005. Viimeiset reilu 1,5 vuotta hän vastasi liiton talousasioista. Ennen Taitoluisteluliittoa hän toimi yhdeksän vuoden ajan Helsingin Luistelijoiden toiminnanjohtajana. Lea oli historian ensimmäinen taitoluisteluseuraan palkattu toiminnanjohtaja.

Lean toiminnanjohtajuuden aikana suomalainen taitoluistelu koki ikimuistoisia menestyksen hetkiä, joista päällimmäisenä mm. Susanna Pöykiön, Laura Lepistön ja Kiira Korven saavutukset arvokilpailuissa sekä muodostelmaluistelujoukkueiden lukuisat MM-mitalit.

”Kaikista eniten työurani aikana olen nauttinut suomalaisten urheilijoiden tähtihetkistä. Sen lisäksi mieleen ovat jääneet Suomessa järjestetyt lajin arvokisat”, Lea sanoi.

Kaikki, jotka ovat tavanneet Lean yhtyvät varmasti häntä kuvaaviin adjektiiveihin; valoisa, iloinen, avulias, ystävällinen, kärsivällinen, nuorekas, heittäytyvä, lempeä, kannustava, tyylikäs, positiivinen, välittävä, empaattinen, korrekti, sporttinen ja mutkaton. Tämä ei ole vain lista kauniita sanoja. Tällainen Lea on!

”Nyt on aika keskittyä uuteen. Varsinkin vapaaehtoistyö on lähellä sydäntäni. Sen lisäksi aion tavata paljon ystäviäni, joille ei aiemmin ole ollut riittävästi aikaa”, Lea pohti.

Lea tuskin jää eläkepäivillään laakereille lepäämään. Viime syksyn Kilimanjaron valloitus antoi jo esimakua siitä, kuinka tämä Lady tulee löytämään itsensä mitä erikoisimpien ja ennakkoluulottomien haasteiden parista. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan.

Toivomme Lealle valoisia eläkepäiviä ja kiitämme tinkimättömästä panoksesta suomalaisen taitoluistelun eteen! Tulemme varmasti tapaamaan hänet jäähallien kisakatsomoissa, paikassa, jossa kaikki taitoluistelun ystävät kohtaavat vuodesta toiseen.

Suomen Taitoluisteluliito


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024