Uutiset

Tukea Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueluistelijoille

Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen kuuluu kaudella 2017-2018 kolme jäätanssiparia, 12 yksinluistelijaa ja kolme muodostelmaluistelujoukkuetta. Suomen Taitoluisteluliitto tukee maajoukkueluistelijoita vuosittain järjestämällä maajoukkuetoimintaa ja erilaisia tukitoimia urheilijoille, muun muassa fysioterapeutin ja psyykkisen valmentajan palveluja. Urheilijoille myönnetään myös matkatukea kilpailumatkoihin.

Suomen Olympiakomitean kanssa yhdessä muodostetun Korea2018-ryhmän urheilijoille järjestetään lisäksi säännöllisesti kansainvälistä sparrausta. Ryhmään kuuluu yhteensä kahdeksan urheilijaa.

Urheilijat saavat myös rahallista tukea Suomen Olympiakomitealta, Suomen Taitoluistelusäätiö sr:ltä, Taitoluistelun Tuki ry:ltä, Suomen Taitoluisteluliitolta, Kansainväliseltä luisteluliitolta (ISU) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Kaudella 2017-2018 Suomen Olympiakomitea tukee suomalaista huipputaitoluistelua yhteensä 90 000 eurolla. Tuki kohdennetaan pääosin jäätanssiin ja naisten yksinluistelun valmennusprosessien tehostamiseen. Korea-ryhmän urheilijat Viveca Lindfors, Jussiville Partanen, Emmi Peltonen, Juulia Turkkila, Cecilia Törn ja Matthias Versluis saavat Olympiakomitealta tukea yhteensä 32 300 euroa.

Lisäksi Olympiakomitea myönsi Suomen Taitoluisteluliitolle 27 700 euroa tukea liittojohtoisen valmennuksen tehostamiseen ja 30 000 euroa nuorten olympiavalmentajien palkkatukea.

Suomen Taitoluistelusäätiö sr tukee kaudella 2017-2018 Linnea Cederiä, Roman Galayta, Monica Lindforsia, Viveca Lindforsia, Jussiville Partasta, Emmi Peltosta, Juho Piristä, Jenni Saarista, Vera Stoltia, Sofia Sulaa, Juulia Turkkilaa, Cecilia Törniä, Matthias Versluista ja Valtter Virtasta yhteensä 40 000 eurolla.

Taitoluistelun Tuki ry jakaa tukea suomalaiselle taitoluistelulle kahden eri ohjelman kautta. Yhdistys on myöntänyt kaudelle 2017-2018 Linnea Cederille, Roman Galaylle, Viveca Lindforsille, Emmi Peltoselle, Vera Stoltille ja Sofia Sulalle tukea yhteensä 40 000 euroa.

Lisäksi yhdistys jakoi jo seitsemännen kerran 10 000 euron tuen kansainväliseen toimintaan panostavalle taitoluisteluseuralle. Tänä vuonna tuki myönnettiin Etelä-Vantaan Taitoluistelijoille, jota kuluneena kautena ovat edustaneet muun muassa Emmi Peltonen ja Roman Galay. Tuella pyritään tarjoamaan seuralle mahdollisuus muun muassa apuvalmentajan palkkaamiseen seuran valmentajan ollessa luistelijoiden mukana kansainvälisillä kilpailumatkoilla.

Suomen Taitoluisteluliiton rahastosta tuetaan urheilijoita kaudella 2017-2018 yhteensä 22 000 eurolla. Tukea saavat Joanna Kallela, Jussiville Partanen, Cecilia Törn, Valtter Virtanen sekä muodostelmaluistelun maajoukkueet. Tukea varataan myös kauden 2017-2018 arvokilpailuedustajille.

Kansainvälinen luisteluliito myönsi junioreiden MM-kilpailujen perusteella Suomea kilpailussa edustaneelle Viveca Lindforsille 6000 Yhdysvaltain dollarin stipendin sekä Monica Lindforsille ja Juho Piriselle 7200 Yhdysvaltain dollarin stipendin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän 5000 euron urheilija-apurahan saivat Viveca Lindfors, Jussiville Partanen, Emmi Peltonen, Juulia Turkkila, Cecilia Törn sekä Matthias Versluis.


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024