Uutiset

Marigold IceUnitylle MM-hopeaa Coloradosta

Marigold IceUnity otti hopeaa Coloradon MM-kilpailuissa lauantaina. Joukkue voitti vapaaohjelman, mutta se ei riittänyt nostamaan sitä maailmanmestaruuteen, jonka vei 0,12 pisteen erolla jälleen Venäjän Team Paradise. Suomen RCKT sijoittui viidenneksi menetettyään mitalimahdollisuudet vapaaohjelmaan osuneeseen kaatumiseen ja sen seurauksiin.

Team Paradise juhlii maailmanmestaruutta nyt toisen kerran peräkkäin. Joukkueen klassinen vapaaohjelma sujui perinteisesti baletinomaisin ottein ja toi pisteet 136,08 sekä toisen tilan vapaohjelmassa. Suoritus oli poikkeuksellinen, sillä joukkue teki 15 luistelijalla myös vapaaohjelmansa, mikä muutti ohjelman rakenteen. Ryhmänostoissa yhden luistelijan puuttuminen vähensi nostot kolmeen ja vaihtoi kolmen luistelijan osuuden hypyiksi. Joukkueen pisteet vapaaohjelmasta olivat 136,08 ja voitolliset kokonaispisteet 208,70.

Hopeaa voittanut Marigold IceUnity lähti vapaaohjelmaan kilpailun viimeisenä. Joukkue kesti viimeisen paikan paineet ja vei Suomen itsenäisyyden juhlavuotta kunnioittavan Suomi 100 -ohjelmansa läpi voimalla ja virheittä. Suoritus Sibeliuksen Finlandian siivittämänä toi joukkueelle vapaaohjelman voiton pistein 137,70 ja kokonaispisteet 208,58.

– Olen ylpeä joukkueen vahvasta ja rohkeasta suorituksesta tänään. On hienoa, että Marigoldin Suomi 100 -vapaaohjelma on maailman paras juuri itsenäisen Suomen juhlavuotena. Myös yleisö, muut luistelijat ja valmentajat arvostivat ohjelmaa todella paljon, valmentaja Anu Oksanen summasi päivän tuloksen.

Suomen RCKT:n skandinaavista mytologiaa tulkitseva vapaaohjelma Valkyria – surmattujen valitsija ei Coloradossa sujunut totutusti. Muodostelmaluistelun liikekieltä uudistanut ohjelma menetti mahdollisuutensa läpimenoon osuneeseen kaatumisen. Se käynnisti tapahtumasarjan, jossa lopuksi yhdestä puvusta repesi riekale jäälle. Kun puvun pala jouduttiin hakemaan jäältä, kokonaisuus menetti valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan fokuksensa. Sattumukset rokottivat pistesaldoa neljällä vähennyksellä. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 124,69 ja oli vapaohjelman kuudes. Yhteispisteet 193,87 veivät RCKT:n kokonaiskilpailun viidenneksi.

-Joukkue ja tämä uutta luonut vapaaohjelma olisivat ansainneet onnistumisen kauden päätökseksi. Harmillista, että epäonni osui kauden viimeiseen suoritukseen, jota ei enää voi kuitata seuraavalla onnistuneella suorituksella, hän pahoitteli.

MM-pronssille nousi Coloradossa Kanadan Nexxice pistein 197,54. Teränkäytön ja kaarien huippujoukkue oli neljäs sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. USA:n Haydenettes voitti vauhdikkaalla Prince-tykityksellään vapaaohjelman pikkupronssin, mutta jäi kokonaiskilpailussa neljänneksi.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wcsys2017/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024