Uutiset

Venäjän Team Paradise johtaa Coloradossa

Venäjän Team Paradise johtaa muodostelmaluistelun MM-kilpailuja lyhytohjelman jälkeen Colorado Springsissä. Tiukassa tuntumassa toisena ja kolmantena ovat suomalaiset Marigold IceUnity ja RCKT.

Team Paradisen lyhytohjelma musiikkinaan Beyondin Listen sujui ongelmitta, vaikka joukkue luistelikin yllättäen 15 luistelijalla, koska kisakunnossa ei ollut useampaa joukkueen jäsentä.  Joukkue voi lajin sääntöjen mukaan kilpailla 15 luistelijalla, jos loukkaantuminen on sattunut kisatapahtuman aikana harjoituksissa. Näin joukkueelle on ilmeisesti käynyt. Hallitseva maailmanmestari sai esityksestään pisteet 72,62.

Marigold IceUnity tulkitsi ohjelmansa Matadors kisa-areenalla puhtaasti ja sai suorituksestaan pisteet 70.88. Matkaa ykköstilaan jäi vain 1,7 pistettä. Valmentaja Anu Oksanen harmitteli, että kahdesta elementistä jäivät tasot tällä kertaa saamatta.

– Tytöt olivat tänäänkin vahvoja esittämisessään, ja yleisö piti näkemästään. Huomiseen lähdetään tiukalla asenteella, hän totesi.

Nimensä MM-kilpailun alla tiivistänyt RCKT luisteli omaperäisen Mirror mirror -lyhytohjelmansa taidolla, mutta suoritukseen osui valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan harmittavasti muutama pikkuvirhe, jotka näkyivät pisteissä. Joukkue saavutti suorituksellaan pisteet 69,18.

– Kokonaisuutena ohjelma oli kuitenkin joukkueelta hyvä veto. Jätimme nyt huomiseen parantamisen varaa, hän sanoi.

Lajin muut kärkijoukkueet kärsivät lyhytohjelmakilpailussa epäonnistumisista. USA:n Crystalettesin suoritusta rasitti kaksi kaatumista. Myös viime vuoden MM-pronssijoukkueen Haydenettesin kisasuoritus sortui kahden luistelijan törmäykseen läpimenossa. Kaatumiset sekoittivat myös Kanadan Les Supremesin ja Nexxicen kisaesityksiä.

Suomalaiset saivat päättää kilpailupäivän pikkumitalien jaossa. Marigold IceUnityn luistelijat saivat kaulaansa hopeiset ja RCKT:n luistelijat pronssisen MM-kilpailujen pikkumitalin. Pikkukullan otti Team Paradise.

MM-kilpailut jatkuvat lauantaina vapaaohjelmin kello 15.45 paikallista aikaa. Aikaero Suomeen -9 tuntia Yle Areena näyttää vapaaohjelmat jälleen suorana lähetyksenä ilman selostusta.

Kilpailun sivut: www.2017synchroworlds.com

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wcsys2017/SEG001.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024