Uutiset

Suomalaisjoukkueet valmiina mitalijahtiin Coloradon MM-jäällä

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyvät Colorado Springsissä lyhytohjelmin perjantaina. Suomen edustajat Marigold IceUnity ja Rockettes ovat jo tovin totutelleet paikan päällä aikaeroon ja ohueen ilmanalaan. Jääharjoitukset ovat sujuneet joukkueilta erinomaisesti.

MM-kilpailut järjestetään nyt neljättä kertaa Yhdysvalloissa ja toista kertaa Colorado Springsissä, jossa edellisen kerran maailmanmestaruudesta kilpailtiin 2010. Silloinkin Suomea edustivat Marigold IceUnity  (MIU) ja Rockettes (RCKT).

Colorado Springs sijaitsee Kalliovuorten itäreunalla yli 1 800 metrin korkeudessa merenpinnasta.  Koska molempien joukkueiden valmentajat tuntevat korkean ilmanalan tuomat vaatimukset hapenottokyvylle, joukkueet ovat totutelleet kisaoloihin etukäteen tavanomaista pidempään. Leppoisissa tunnelmissa on tutustuttu niin kivenjärkäleiden luomaan Garden of Gods -puistoon kuin NHL-kiekkoiluunkin.

Kisaorganisaation järjestämät jääharjoitukset ovat käynnistymässä, mutta omissa harjoituksissa ohjelmia on päästy jo käymään läpi paikallisissa jäähalleissa.

– Joukkue on hyvässä kunnossa, eikä hengästymistä pidemmissäkään harjoituksissa ole havaittu. Jääharjoitukset ovat sujuneet erittäin hyvin. Olemme saaneet koko kauden hyvää palautetta ohjelmistamme, ja Suomen mestaruuden jälkeen niitä on hiottu vielä lisää, joten olemme vahvoina valmiita kisajäille, MIU:n valmentaja Anu Oksanen kertoi.

– RCKT on valmis kisaan. Olemme vetäneet pari treeniä jäällä, ja tuntuu, että homma on hallussa.  Joukkue näyttää jäällä hyvin yhtenäiseltä ja vauhdikkaalta. Maanantaina, kun jouduimme treenaamaan kapeassa NHL- kaukalossa, oli haastetta saada elementit mahtumaan kentälle. Onneksi seuraavaksi pääsimme jo olympic-kokoiselle kentälle, jollaisella myös kisataan, kertoi valmentaja Kaisa Arrateig.

Molemmat joukkueet tähtäävät MM-jäillä maailmanmestaruuteen. Marigold IceUnity – FIN 1 – on nelinkertainen ja Rockettes – FIN 2 – kolminkertainen maailmanmestari, joten katetta tavoitteelle on molemmilla joukkueilla. Kovan vastuksen suomalaisille tarjoavat erityisesti Venäjän Team Paradise, joka on hallitseva maailmanmestari, sekä USA:n ja Kanadan joukkueet.

MM-kilpailuihin Coloradossa osallistuu 24 joukkuetta 19 maasta.  Luistelujärjestys arvotaan kilpailujen avajaisissa torstaina kello 19 paikallista aikaa. Lyhytohjelmakilpailu alkaa perjantaina kello 18. Aikaero Suomeen on -9 tuntia.

Suomen tuomarina MM-kilpailuissa: Tuija Toivakainen

ISU:n kutsuma OAC: Sanna Kohi.

ISU Rep: Marie Lundmark

MM-kilpailujen sivut: www.2017synchroworlds.com/

Live stream: http://www.eurovisionsports.tv/isu/

Yle AREENA näyttää suorana ilman selostusta sekä lyhytohjelman http://areena.yle.fi/1-4090626

että vapaaohjelman http://areena.yle.fi/1-4106716

Yle TV 2 esittää lauantaina kello 11.15 koosteen muodostelmaluistelun MM-kilpailujen lyhytohjelmasta ja sunnuntaina kello 19.10 – 20.10 vapaaohjelmasta.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024