Uutiset

Thomas Bach: Taitoluistelun ja hiihdon MM-kisat loistavasti järjestetty

Lähde: Olympiakomiten tiedote

Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja, saksalainen Thomas Bach vieraili kuukauden sisään jo toistamiseen Suomessa. Bach seurasi taitoluistelun MM-kisoja Helsingissä yhdessä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa.

– On hienoa, että Suomi juhlii satavuotista historiaansa urheilemalla, Bach kehui.

Bach seurasi paikan päällä myös Lahden MM-hiihtoja, joten hänellä on sanojensa pohjaksi myös näkemystä suomalaisten tavasta järjestää arvokisoja.

– Suomalaiset osaavat järjestää loistavia kisoja, niin katsojien kuin urheilijoidenkin kannalta. Lahden kisat olivat tunnelmaltaan loistavat ja samaa voi sanoa näistä taitoluistelun MM-kisoista.

– Se, että Suomi isännöi tänä vuonna kahdet talvilajien MM-kisat on hieno asia. Urheilijat tähtäävät jo ensi talven Olympialaisiin ja taitoluisten MM-kisoissakin taisteltiin Olympialaisten maapaikoista. Nämä kisat olivat kaikille urheilijoille erittäin tärkeät ja se näkyi tasossa.

Bach seurasi myös tarkasti taitoluistelun mitalijakautumia. Hänen mukaansa Aasiassa on panostettu yhä enemmän talviurheiluun ja se näkyi myös MM-kisojen tuloksissa ja katsojien määrässä.

– Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa panostus talvilajeihin on suurta, mutta nyt näimme täällä myös hyviä esityksiä esimerkiksi malesialaisilta. Helsingissä oli paljon faneja Aasian eri maista, mikä kertoo lajin suosiosta Aasiassa, Bach painottaa.

PyeongChangin järjestelyt hyvässä vauhdissa

Aasialaisten menestys on hyvä asia myös kansainväliselle olympialiikkeelle, sillä kolmet seuraavat Olympialaiset pidetään Aasiassa. Ensi talvena talviolympialaiset järjestetään Etelä-Korean PyeongChangissa, 2020 kesäolympialaiset Japanin Tokiossa ja vuoden 2022 talviolympialaiset Kiinan Pekingissä.

– Odotamme mielenkiinnolla näitä kisoja. Vierailimme muutama viikko sitten PyeongChangissa, esikisat onnistuivat siellä hyvin ja urheilijat olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyihin, Bach kertoo.

– Kisoihin on aikaa enää vajaa vuosi. Jotain pieniä yksityiskohtia pitää vielä hioa, mutta olen hyvin luottavainen sen suhteen, että PyeongChangissa järjestetään ensi talvena loistavat Olympialaiset.

Thomas Bach tapasi hiihdon ja taitoluistelun MM-kisojen yhteydessä myös Suomen Olympiakomitean johtoa. Ennen valintaansa KOK:n puheenjohtajaksi Bachilla oli suuri rooli Saksan hajanaisen urheilukentän uudistamisessa, ja viime aikaiset tulokset kertovat omaa kieltään uudistusten tehokkuudesta.

– Minusta on hyvä asia, että olette Suomessa yhdistäneet Olympiakomitean ja Valon. Tämä luo yhtenäisyyttä ja samalla myös hyvän selkänojan viedä asioita eteenpäin. Uskon sen antavan myös uuden sysäyksen kehittymiselle, niin järjestötasolle kuin urheilijoillekin, sanoo Bach.

VIDEO: Thomas Bachin haastattelu


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024