Uutiset

Tessa Virtue ja Scott Moir jäätanssin voittoon maailmanennätyspisteillä

Taitoluistelun MM-kilpailut huipentuivat jäätanssin vapaatanssiin lauantai-iltana Hartwall Arenassa. Kahden kilpailukauden tauon jälkeen palanneet, olympiakultaa 2010 ja -hopeaa 2014 voittaneet Kanadan Tessa Virtue – Scott Moir voittivat mestaruuden maailmanennätyspisteillä 198,62.

Kanadalaiset nappasivat koko kilpailun voiton vapaaohjelmassa tapahtuneesta pienestä virheestä huolimatta. Moir horjahti tyylikkään ohjelman askelsarjassa, mutta lyhyttanssissa saatu etumatka piti heidät kiinni kultamitalissa. Vapaatanssi toi heille 116,19 pistettä.

– Itse asiassa olin tänään vähemmän hermostunut kuin eilen. Ohjelmaan sattui muutamia pieniä virheitä, joten luistelu oli vähän raskaampaa kuin yleensä, Moir analysoi.

– Erityisesti tänä vuonna oli mahtavaa voittaa MM-kultaa. Kun palasimme tauolta, emme olleet varmoja, millaisia tuloksia voisimme odottaa. On todella palkitsevaa, kun kaikki kova työ tuo tulosta. Tämä on loistava alku uran jatkolle, Virtue kertoi.

Viime ja edellisvuoden maailmanmestarit Ranskan Gabriella Papadakis – Guillaume Cizeron luistelivat hopeaa ennätyspisteillään 196,04. Yleisö oli vaikuttunut kaksinkertaisten maailmanmestareiden upeasta ja herkästä vapaatanssista, jolla he ansaitsivat päivän parhaimmat pisteet 119,15.

– Tämä oli yksi uramme parhaista vapaatansseista ja paransimme tekemäämme maailmanennätystä. Tämä oli tärkeä henkilökohtainen voitto meille, Cizeron sanoi.

– Eilen olimme pettyneitä lyhyttanssiimme, mutta tänään aamulla ajattelimme, että vapaatanssi ratkaisee. Tänään halusimme vain nauttia kilpailusta ja ohjelmastamme, Papadakis täsmensi.

Yhdysvaltojen Maia Shibutani – Alex Shibutani nousivat viidenneltä sijalta pronssille pisteillä 185,18. Sisaruspari luisteli herkän ja kauniin vapaatanssin, josta he saivat 110,30 pistettä.

– Olimme pettyneitä lyhytohjelman pisteisiimme, mutta lopulta kaikkien tärkeintä on, miltä meistä itsestämme tuntuu ja mitä itse pidämme ohjelmistamme. Tänään vain keskityimme omaan vapaatanssiimme. Ohjelmassa tapahtui muutama pieni virhe, mutta olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen, Maia Shibutani kertoi.

Kilpailutapahtumat päättyivät tähän. Sunnuntaina on vuorossa vielä mestareiden loppunäytös klo 14.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm

 


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024