Uutiset

Kiinan Sui-Han johtaa pariluistelukilpailua lyhytohjelman jälkeen – Suomen Simonen-Penasse 25.

Taitoluistelun MM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona avajaisten jälkeen parien lyhytohjelmalla. Ensimmäistä kauttaan yhdessä luisteleva Suomen Emilia Simonen – Matthew Penasse onnistuivat lyhytohjelmassaan huolimatta pienestä virheestä heittokolmoissalchowissa. Pari sai 45,49 pistettä ja sijoittui 25. sijalle. Vapaaohjelmakilpailuun pääsee lyhytohjelman 16 parasta paria, joten suomalaisten pisteet eivät vielä tällä kertaa riittäneet jatkoon. Suomalaispari oli kuitenkin tyytyväinen MM-kisadebyyttiinsä.

– Nautin todella paljon luistelusta täällä ja saimme tehtyä parhaan ohjelmamme, hehkutti Simonen heti suorituksen jälkeen.

– Olin todella hermostunut jäälle mennessäni, mutta rauhoituin, kun nimemme kuulutettiin ja yleisö kannusti upeasti, kertoi Penasse.

Pari harjoittelee Kanadassa, Penassen kotimaassa, jonne Simonen muutti elokuussa 2016. He saavuttivat MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisterajat ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan Bavarian Openissa helmikuussa Saksassa. Suomella on edellisellä kerralla ollut pariluistelussa edustaja Helsingin MM­-kilpailuissa 1983.

Kiinan Sui-Han hurmasi Hartwall Arenan yleisön

Kilpailua johtavat Kiinan Wenjing Sui – Cong Han, kaksinkertaiset MM-hopeamitalistit ja tuoreet neljän maanosan mestarit. Parin moderni blues sujui virheettömästi ja toi heille kauden ennätyspisteet 81,23. Kiinalaiset olivat itse tyytyväisiä suoritukseensa.

– Emme koskaan mieti sijoituksia vaan keskitymme itse suoritukseen. Teimme tänään parhaamme, kuten aina, Han kertoi.

– Huomenna vapaaohjelmassa haluamme nauttia ja toivomme, että onnistumme. Viimevuotisen jalkaleikkauksen jälkeen meillä oli vaikeaa ja nyt haluan vain nauttia luistelusta joka päivä, Sui jatkoi.

Saksan Aliona Savchenko ja Bruno Massot luistelivat toiseksi pistein 79,84. Parille sattui muuten puhtaaseen ohjelmaan pieni virhe kolmoisheittoakselin alastulossa. Kolmannelta sijalta, vain muutaman pisteen kymmenyksen saksalaisten perässä, vapaaohjelmaan lähtee Venäjän Evgenia Tarasova – Vladimir Morozov pistein 79,37.

Pariluistelun vapaaohjelmakilpailu alkaa torstaina 30.3.2017 klo 18.55.

Lisätiedot: http://www.isu.org/en/single-and-pair-skating-and-ice-dance/calendar-of-events/2017/03/world-figure-skating-champs-fin

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024