Uutiset

Virtanen valmiina MM-jäälle

Suomea taitoluistelun MM-kilpailujen miesten sarjassa edustava Valtter Virtanen on tehnyt jo vuosia määrätietoista työtä MM-kisapaikan saavuttamiseksi.

-Tämä on ollut pitkän ajan tavoite ja tuntuu mahtavalta, että uran ensimmäiset MM-kisat ovat Helsingissä. Tämä on aika ainutlaatuinen tilanne. En kuitenkaan ota kotikisasta mitään paineita, Virtanen iloitsee.

Miesten lyhytohjelmakilpailu luistellaan torstaina 30.3. klo 12.10 alkaen.

Saksassa asuva ja harjoitteleva Virtanen valmistui lääkäriksi vuosi sitten. MM-kisoihin valmistautumiseen onkin kuulunut kovan treenin lisäksi myös työskentely saksalaisessa sairaalassa.
-Minulle oli kertynyt ylityötunteja edellisiltä viikoilta, joten sain töistä maanantain vapaaksi, jotta pystyin valmistautumaan ja vetämään henkeä edes yhden päivän ennen matkustamista Suomeen MM-kilpailuihin, hän kertoo.

Virtanen on 29-vuotiaana miesten kilpailun vanhin osanottaja. Hän ei kuitenkaan koe iän olevan haitaksi.
-Harjoitusmääräni olivat nuorempana paljon vähäisemmät kuin tämän päivän nuorilla luistelijoilla, joten kroppakin on kenties paremmassa kunnossa kuin monella. Ikä myös antaa varmuutta ja kokemusta luisteluun.

-Tavoitteeni on tietysti päästä finaaliin kotiyleisön eteen luistelemaan vapaaohjelmani Sibeliuksen Valse Triste. Kyllä tätä mietittiin jo viime kesänä, kun musiikkia valittiin. Vapaaohjelmapaikka vaatii onnistumista, jolloin sijoitus ei olisi niin riippuvainen muiden suorituksista. Neloistulppi on mukana molemmissa ohjelmissa. Otan tässä laskelmoidun riskin, mutta se täytyy ottaa. Taso on kova ja haasteeseen täytyy vastata, Virtanen linjaa.

Helsingin MM-kilpailuissa jaetaan miesten ja naisten sarjoissa 24 maapaikkaa ensi talven olympialaisiin. Olympiapaikka siintää myös Virtasen silmissä.
-Jos olympiapaikka ei Suomelle näistä kisoista irtoa, niin sen metsästys jatkuu ilman muuta syksyllä, Virtanen sanoo.

Naisten lyhytohjelmakilpailu on parhaillaan käynnissä Hartwall Arenassa Helsingissä. Parien lyhytohjelmakilpailu käynnistyy klo 18.10.

Tulokset: www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm

Kilpailun www-sivu: www.helsinki2017.com/fi/etusivu


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024