Uutiset

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyivät Taipeissa

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyivät tänään Taipei Cityssä junioripoikien lyhytohjelmakilpailulla. Suomen edustaja Benjam Papp avasi kilpailun reippaalla Soda Pop -lyhytohjelmallaan. ”On kiva aloittaa koko MM-kilpailu,” Papp fiilisteli jo ennen ohjelmaansa.  ”Olen tyytyväinen esitykseeni, mutta olen tosi pettynyt hyppyihini. Kokemuksena tämä oli ihan kiva, tästä on hyvä lähteä ensi kauteen”, Papp summasi ohjelman jälkeen. Pisteet 43,51 veivät hänet sijalle 44.

Kilpailua johtaa Venäjän Dmitri Aliev 83,48 pisteellä. 24 parhaiten sijoittunutta luistelijaa jatkaa vapaaohjelmaan.

Jäätanssin lyhyttanssit luistellaan ensi yönä 5.30 alkaen Suomen aikaa. Suomea kilpailussa edustavat Monica Lindfors ja Juho Pirinen. ”Harjoitukset täällä ovat sujuneet hyvin ja olemme päässeet testaamaan sekä harjoitus- että kilpajäätä. Luistelemme huomenna kilpailun toisena. Tavoitteemme on tehdä teknisesti puhdas ohjelma ja nauttia esityksestä ja täällä olosta. Vielä ei ainakaan ole kovin paljoa jännittänyt, katsotaan, miten huomenna käy”, pari kertoo.

Perjantaina vuoroon pääsevät junioritytöt. Suomea kilpailussa edustaa Viveca Lindfors. ”Lähden kilpailuun hyvällä fiiliksellä. Valmistautuminen on ollut vähän erilaista kuin mihin olen tottunut, koska en ole tällä kaudella ollut juniorikilpailuissa. Saimme kuitenkin nopeasti koostettua junioriohjelmat ja olen niihin sekä tämän hetkiseen kuntooni tyytyväinen. Olen iloinen, että saan päättää kauden täällä ja että meitä on Suomesta iso ja hyvä joukkue matkassa”, Lindfors sanoo.

Kilpailun tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wjc2017/index.htm

Live stream: http://www.eurovisionsports.tv/isu/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024