Uutiset

Lindfors kuudenneksi PM-kilpailuissa

Islannissa käydyissä taitoluistelun PM-kilpailuissa luisteltiin tänään senioreiden vapaaohjelmakilpailu. Lisämausteensa pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin toi kilpailujen avoimuus myös muille kuin pohjoismaisille luistelijoille. Naisten sarjassa mukana olivat niin Italian moninkertainen arvokilpailumitalisti Carolina Kostner kuin myös vuoden 2015 Euroopan ja maailmanmestari, Venäjän Elizaveta Tuktamysheva.

Naisten sarjan paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut Viveca Lindfors. 133,75 pistettä kerännyt Lindfors ei ollut täysin tyytyväinen luisteluunsa. ”Kilpailusta jäi vähän ristiriitainen olo. Ohjelmiin osui epäonnistumisia, mutta oli siellä positiivisiakin asioita. Tulppi-tulppi-hyppy-yhdistelmä onnistui vapaaohjelmassa. Olen myös iloinen, että fysiikka ei pettänyt, vaan pystyin luistelemeen vapaaohjelman kunnolla loppuun asti”, terveysongelmista tällä kaudella kärsinyt Lindfors pohti.

Joanna Kallela sijoittui kilpailussa yhdeksänneksi pistein 116,79 ja Hanna Kiviniemi kymmenenneksi pistein 112,06. Lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla kuusi ollut Jenni Saarinen putosi kokonaistuloksissa sijalle 12 pistein 107,28.

Naisten kilpailun voiton vei Italian Carolina Kostner 204,27 pisteellä.

Viveca Lindforsin katse oli kilpailun loputtua suunnattu jo tulevaan.”Seuraavaksi alan valmistautua junioreiden MM-kilpailuihin”, hän kertoo.

Lindfors nimettiin junioreiden MM-kisajoukkueeseen varalle, mutta hän nousi kisajoukkueeseen Emmi Peltosen luovuttua kisapaikastaan. Junioreiden MM-kilpailut käydään Taipeissa 15.-19.3.2017.

Suomella ei ollut edustajia seniorimiesten sarjassa.

Tulokset: http://www.iceskate.is/wp-content/uploads/mot/2017/nordics2017/


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024