Uutiset

Marigold IceUnitylle Suomen mestaruus ja MM-kisapaikka

Helsingin Luistelijoiden (HL) Marigold IceUnity vei Suomen mestaruuden muodostelmaluistelun seniorisarjassa kokonaispistein 208,34. Samalla joukkue varmisti paikkansa huhtikuussa luisteltaviin MM-kilpailuihin Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerien mukaisesti. Toiseksi MM-lähtijäksi valittaneen Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) Rockettes, joka saavutti SM-hopeaa. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvistaa MM-edustajat alkuviikosta.

Marigold IceUnity luisteli varmasti vapaaohjelmansa Suomi 100 ja nousi kilpailun toiselta sijalta voittoon kokonaispistein 208,34. Joukkue sai vapaaohjelmastaan 136,10 pistettä. ”Tämä oli ihan nitrokisa. Tällä kaudella nämä kaikki kolme jengiä ovat olleet niin lähellä toisiaan ja kaikki tiesivät, että nyt ei ole varaa mokata. Erityisen hienoa on, että meidän Suomi 100 oli tämän vuoden paras vapaaohjelma ja että Marigold IceUnity on Suomen mestari”, iloitsi valmentaja Anu Oksanen.

Lyhytohjelmakilpailun jälkeen johdossa ollut Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle pistein 207,28. Joukkueen vapaaohjelma Valkyria – Surmattujen valitsija sujui lähes virheettömästi ja toi joukkueelle pisteet 134,14. ”Se oli ihanaa luistelua. Siinä oli voimaa ja esittämistä, ei voi olla kuin ylpeä tytöistä”, valmentaja Kaisa Arrateig kommentoi suorituksen jälkeen.

Myös Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli vapaaohjelmansa Inside of Us vahvasti saavuttaen pisteet 132,06. Kokonaispisteet 203,34 veivät joukkueen kilpailun pronssille. ”Me teimme tänään niin paljon kuin pystyimme”, kertasi valmentaja Mirjami Penttinen joukkueen suoritusta.

Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions on SM-nelonen kokonaispistein 156,76. Joukkue sai vapaaohjelmastaan Show. Love. Passion. Adoration. Jealousy. Broken heart or not? pisteet 106,18.

Team Fintastic junioreiden Suomen mestariksi

HTK:n Team Fintastic säilytti ensimmäisen sijan myös vapaaohjelmakilpailussa ja vei voiton yhteispistein 159,04. Joukkue sai vapaaohjelmastaan Rush pisteet 98,32. ”Siinä oli paljon kivaa, mutta tämä ei ollut kauden paras suorituksemme. Ohjelmaan tuli harmittavia virheitä, mutta tästä nälkä vain kasvaa ja on hienoa päästä junioreiden MM-kisoihin korjaamaan ne”, valmentaja Kaisa Arrateig kommentoi joukkueen vapaaohjelmaa tuoreeltaan.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers nousi kolmannelta sijalta kokonaiskilpailun hopealle pistein 152,90. Joukkue sai vapaaohjelmastaan Ice Queens pisteet 95,76. ”Tämä tulos oli todella taisteltu. Pöpöt ovat jyllänneet joukkueessa, mikä vaikutti valmistautumiseemme. Olen erittäin ylpeä joukkueesta”, valmentaja Anu Oksanen kertasi joukkueen kilpailua.

Ilmiömäisen kauden luistellut Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges lähti vapaaohjelmaan neljänneltä sijalta. Joukkue luisteli kuitenkin erittäin onnistuneesti vapaaohjelmansa Three musicians ja nousi ensimmäisen kerran historiansa aikana SM-pronssille kokonaispistein 150,74. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 97,24. ”Tämä oli unohtumaton kokemus. Joukkue luisteli tänään kaiken, mitä se osaa. Sitä oli ihana katsoa, se oli kaunista, rauhallista, rohkeaa. Olen niin suunnattoman ylpeä näistä urheilijoista”, joukkueen valmentaja Siiri Eskelinen iloitsi.

Lyhytohjelmakilpailussa toiseksi sijoittunut Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique putosi kokonaiskilpailussa sijalle neljä pistein 149,30.

 

Tulokset: http://figureskatingresults.fi/results/1617/MLSM17/


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024