Uutiset

Rockettes johdossa muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa

Espoo Metro Areenassa luisteltavissa muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa nähtiin tänään huikeita suorituksia ja upeita onnistumisia. Seniorisarjan lyhytohjelmakilpailussa voiton vei Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) Rockettes. Joukkueen herkkä ohjelma Mirror Mirror toi pisteet 73,14. ”Ohjelma oli tyylikäs ja hyvin viimeistelty. Joukkue on hyvä ja taitava. Vapaaohjelma on meidän lemppari ja joukkue on taidolla kehittänyt sen timantiksi. On kiva tuoda se huomenna yleisön eteen”, tyytyväinen valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi.

Toisena vapaaohjelmakilpailuun lähtee Helsingin Luistelijoiden (HL) Marigold IceUnity, joka sai ohjelmastaan The Matadors pisteet 72,24. ”Ohjelmassa oli esittämisen vahvuutta ja röyhkeyttä, jolla ohjelma täytyykin tehdä. Näki, että luistelijat olivat mielettömällä asenteella mukana. Huomenna toivotaan, että meidän Suomi 100 -ohjelma on nyt sitä kauden parasta tekemistä”, valmentaja Anu Oksanen kommentoi.

Kolmantena kilpailussa on Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) Team Unique 71,28 pisteellä. Joukkue villitsi yleisön vauhdikkaalla ohjelmallaan TU goes Ramalama. ”Se oli hyvä, mutta ei paras suoritus. Huomenna tehdään niin paljon kuin pystytään ja jäälle jätetään kaikki”, valmentaja Mirjami Penttinen kertasi päivän suoritusta.

Afrikkalaisrytmit veivät Espoon Taitoluisteluklubin Revolutionsin kilpailussa neljännelle sijalle 50,58 pisteellä. Kovatasoisessa kilpailussa kärkeä pitävien joukkueiden erot ovat hiuksenhienot, mikä lupailee sunnuntain vapaaohjelmakilpailusta todellista jännitysnäytelmää. Seniorisarjan voittaja saa automaattisesti edustuspaikan kevään MM-kilpailuihin.

Junioreiden lyhytohjelmakilpailun voitto Team Fintasticille

Junioreiden lyhytohjelmakilpailussa voiton vei HTK:n Team Fintastic. Ohjelmastaan Sky joukkue sai 60,72 pistettä. ”Tämä oli ihana suoritus ja tytöiltä erittäin huolellista luistelua. Nämä olivat kauden parhaat lyhytohjelmapisteet ja tästä on hyvä lähteä vapaaohjelmaan”, valmentaja Kaisa Arrateig luonnehti joukkueen suoritusta.

Toisena kilpailussa on HSK:n Team Mystique, jonka lyhytohjelma Mad World toi 59,56 pistettä. Musketeersin (HL) ohjelma Päivänsäde ja menninkäinen vei joukkueen kolmannelle sijalle pistein 57,14.

Team Dynamique SM-noviisien Suomen mestariksi

HSK:n Team Dynamique voitti SM-kultaa noviisisarjassa ohjelmallaan Over the Rainbow. Valmentaja Mirjami Penttinen iloitsi joukkueensa onnistuneesta suorituksesta, joka toi voittopisteet 67,80. ”Nyt on tosi hyvä fiilis. Ohjelma oli tosi kaunis ja varma. Joukkue on kovassa kunnossa ja luisteli juuri niin kuin osaa ja tekee harjoituksissa”, hän kertoi.

Hopeaa luisteli HL:n Starlights, jonka ohjelma Pieni tulitikkutyttö toi pisteet 64,35. HTK:n Finettes nappasi pronssia. Joukkue saavutti ohjelmallaan Under Pressure pisteet 63,11.

Senioreiden ja junioreiden Suomen mestarit selviävät huomenna sunnuntaina 26.2. Espoo Metro Areenassa.

Tulokset: http://figureskatingresults.fi/results/1617/MLSM17/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024