Uutiset

Junioreiden MM-kisajoukkue Taipei Cityyn 15.-19.3.2017 on valittu

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käydään 15.-19.3.2017 Taipei Cityssä. Suomella on kilpailuun yksi paikkaa naisten ja miesten sarjassa sekä jäätanssissa. Yksinluistelussa junioreiden MM-kilpailuihin nimetään kauden aikana parhaan Season Best-arvon saavuttanut naisluistelija sekä parhaan Season Best-arvon saavuttanut miesluistelija. Jäätanssissa valintakriteeri on kolmen parhaan juniorikilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus nimesi juniorinaisten edustajaksi Emmi Peltosen (17). Varalla ovat Viveca Lindfors (18) ja Joanna Kallela (17). Tällä kaudella läpimurtonsa tehnyt Peltonen edusti Suomea myös senioreiden EM-kilpailuissa tammikuussa, joissa luisteli ennätyspistein 160,57 sijalle 11. Taitoluistelun juniorisarjassa saa kilpailla 19 vuotiaaksi saakka, mikä mahdollistaa luistelijan kilpailemisen saman kauden aikana sekä seniori- että juniorisarjassa. Peltosella on tällä hetkellä vahvin kiinnitys myös Helsingissä 29.3-2.4. luisteltavien senioreiden MM-kilpailujen edustuspaikkaan. Liittohallitus nimeää Suomen joukkueen kilpailuihin 28.2.2017.

Juniorimiesten sarjassa Suomea edustaa Benjam Papp (17). Kanadassa asuva ja siellä aiemmin kilpaillut Papp luistelee ensimmäisissä arvokilpailuissan. Hän saavutti muutama viikko sitten Sloveniassa Dragon Trophy-kilpailussa pisteet 135,86.
”On ihanaa, että saan edustaa Suomea junioreiden MM-kilpailuissa. Sisaruksistani myös Bela ja Beata ovat olleet aikanaan Suomen junioreiden MM-kisajoukkueessa, niin tuntuu kivalta, että myös minä pääsin näihin kisoihin”, Papp kertoo.
Juniorimiesten Season Best-tilaston kärkeä 174,19 pisteellä pitävä Roman Galay joutuu loukkaantumisesta johtuen jättämään kevään kilpailut väliin.

Kuuden vuoden tauon jälkeen Suomella on edustajat myös jäätanssissa, kun ensimmäistä kauttaan jäätanssijoina luistelevat Monica Lindfors ja Juho Pirinen nimettiin joukkueeseen. Lindfors ja Pirinen ylittivät MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset rajat jo marraskuussa Tallinnassa.
”On ihan mahtavaa tulla nimetyksi joukkueeseen. Matkasta on varmasti tulossa aivan mieletön kokemus. Lähdemme kisaan hyvillä fiiliksillä tekemään parhaamme”, pari kertoo.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut junioreiden MM-kilpailuihin nimetyt urheilijat.

MM-kisajoukkue:

Juniorinaiset: Emmi Peltonen
Varalla (järjestyksessä): Viveca Lindfors, Joanna Kallela

Juniorimiehet: Benjam Papp

Jäätanssi: Monica Lindfors – Juho Pirinen

Joukkueenjohtaja: Satu Niittynen

Suomen tuomarit: Pirjo Elo, Pekka Leskinen

Junioreiden MM-kilpailujen virallinen nettisivu: http://www.wjc2017.com/
Arvokilpailujen valintakriteerit: http://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit/


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024