Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luistellaan Espoossa 25.-26.2.2017

Seniori-, juniori- ja noviisijoukkueet kilpailevat viikonloppuna Espoo Metro Areenassa Suomen mestaruuksista. Senioreille kilpailun tulos sinetöi edustuspaikat huhtikuun alussa Yhdysvaltojen Colorado Springsissä käytäviin MM-kilpailuihin.

Suomen mestaruutta senioreissa puolustaa Helsingfors Skridskoklubin (HSK) Team Unique. Joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen kertoo joukkueen hyödyntäneen SM-kilpailuun valmistautumisessa kauden aikana saatua palautetta. Ohjelmia on korjailtu muun muassa muutama viikko sitten kilpaillun French Cupin teknisten palautteiden pohjalta.

”Meillä on ollut koko kauden selvä linja, mihin olemme menossa. SM-kilpailuissa tavoitteena on tehdä kaksi puhdasta suoritusta, joiden jälkeen on sellainen olo, että jäälle on jätetty kaikki. Se riittää sitten mihin se riittää”, Penttinen summaa.

Muodostelmajoukkueet kilpailevat kauden aikana SM-kisapaikoista kahdessa valintakilpailussa, joista ensimmäisen voitti Helsingin Taitoluisteluklubia (HTK) edustava Rockettes. Valmentaja Kaisa Arrateig kertoo joukkueen odottavan jo innolla kilpailemaan pääsemistä.

”Meillä on ollut kilpailuun valmistautuessa ihana treenirauha ja nyt onkin vahva hallinnan tunne. Olemme vielä käyneet ohjelmat läpi koreografi Reija Väreen kanssa ja pyrkineet kasvattamaan niitä entisestään. Totta kai lähdemme kilpailusta tavoittelemaan Suomen mestaruutta, se on aina hieno titteli. Tämä kilpailu on yksi kovimmista kauden aikana. Panostamme myös siihen, että saamme tehtyä vahvat ohjelmat ja voimme sanoa tehneemme kaikkemme”, Arrateig sanoo.

Toisen valintakilpailun voiton vei Helsingin Luistelijoiden (HL) Marigold IceUnity. Joukkueen valmentaja Anu Oksanen kertoo joukkueen hioneen ohjelmiinsa talven kansainvälisten kilpailujen jälkeen erityisesti voimaa ja varmuutta.

”Kovasti ollaan treenattu. Olemme pitäneet muutamia ylimääräisiä tehopäivä Metro Areenassa, joissa osassa on ollut mukana myös tanssinopettaja Harri Antikainen vahvistamassa esittämistä. SM-kilpailuissa nähdään kauden parasta MIUta ja uskotaan, että se tekeminen riittää tavoitteiden täyttymiseen. Eli mestaruuden kautta MM-kisoihin”, Oksanen summaa.

Neljännen seniorisarjassa kilpailevan joukkueen, Espoon Taitoluisteluklubia edustavan Revolutionsin, valmentaja Merja Laakkonen kertoo joukkueen lähtevän SM-kilpailuihin hyvällä fiiliksellä.

”Haemme kilpailusta kauden parhaita suorituksia. Olemme onneksi välttyneet pahimmilta sairastumisilta, joten lähdemme rauhallisin mielin kilpailuun”, Laakkonen kertoo.

Kilpailu MM-edustuspaikoista on tällä kaudella ollut erityisen tiukka eikä yksikään joukkue ole vielä menettänyt mahdollisuuksiaan, sillä Suomen mestari saa automaattisesti MM-kisapaikan. Suomella on kaksi paikkaa Colorado Springsin kilpailuihin. Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on saavuttanut yhteensä 21 mitalia, joista kultaisia on kahdeksan. Kultaiset mitalit on kaulaansa saanut neljästi Marigold IceUnity, kolmesti Rockettes ja kerran Team Unique.

Junioreiden MM-kilpailujen edustuspaikat on jo jaettu kahden valintakilpailun perusteella. Kanadan Missisaugaan lähtevät HTK:n Team Fintastic ja HL:n Musketeers. Kilpailu Suomen mestaruuksista käy kuitenkin kuumana. Kovia haastajia ovat muun muassa viime vuoden SM-hopeamitalistijoukkue HSK:n Team Mystique sekä tällä kaudella ilmiömäisen nousun tehnyt Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges.

Noviiseissa SM-mitaleista kilpailee 12 joukkuetta. SM-kultaa puolustaa HSK:n Team Dynamique, hopeaa HTK:n Finettes ja pronssia HL:n Starlights.

SM-kilpailun nettisivut: https://etkespoo.sporttisaitti.com/mlsm2017/

Tulokset: http://figureskatingresults.fi/results/1617/MLSM17/

Arvokilpailuvalintakriteerit: http://www.stll.fi/luistelijalle/kilpailijalle/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/

SM-kilpailut järjestää Espoon Taitoluisteluklubi.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024