Uutiset

Virtanen saavutti vihdoin pisterajat MM-kotikisoihin; Suomella mahdollisuus historialliseen MM-joukkueeseen

Maalis-huhtikuun vaihteessa käytävät taitoluistelun MM-kotikilpailut saivat suomalaisittain iloisen käänteen. Valtter Virtanen saavutti MM-kilpailuun vaadittavan vapaaohjelman minimipisterajan kansainvälisessä Bavarian Open -kilpailussa Oberstdorfissa. Virtanen on jahdannut osallistumiseen oikeuttavia pisterajoja jo vuosia, mutta ovet eivät ole toistaiseksi vielä auenneet MM-edustukseen.

Kansainvälisen Luisteluliiton asettamat lyhytohjelman tekniset pisterajat Virtasella on ollut hallussaan jo viime kaudesta saakka. Vapaaohjelmaan asetettu tekninen pisteraja, 64,00, ylittyi nyt 0,9 pisteellä. Oberstdorfissa harjoittelevalle ja lääkärinä työskentelevälle Virtaselle päivä oli muutoinkin ikimuistoinen. Hän napsautti ensimmäistä kertaa puhtaan neloistulpin vapaaohjelmansa alkuun. Virtanen sijoittui vapaaohjelmaosiossa sijalle seitsemän ollen kokonaiskilpailussa niin ikään seitsemäs pistein 181,08.
– Onhan tässä aika mahtava fiilis. Tunteiden vuoristorataa. Viisi kautta olen jahdannut MM-pisteitä ja nyt osui vihdoin kohdilleen, Virtanen iloitsi heti suorituksensa jälkeen.

Myös Suomen toinen edustaja, Bela Papp, onnistui suorituksessaan. Uudet ennätyspisteet 175,15 veivät sijalle 11.

Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Vincent Zhou 247,81.

Suomalaishistoriaa

Suomalaisella taitoluistelulla on kaikki ainekset kirjoittaa itsensä historiaan tulevissa MM-kilpailuissa. Vaikka Suomen Taitoluisteluliitto nimeää virallisesti joukkueen vasta helmikuun 28. päivänä, on kisajoukkueeseen tyrkyllä ensimmäistä kertaa edustaja joka lajiin. Naisten taitoluistelussa ja jäätanssissa rajat ovat rikkoutuneet jo aiemmin. Tämä viikonloppu toi Virtasen lisäksi myös pariluistelupari Emilia Simonen-Matthew Penasselle tarvittavat pisterajat. Simonen ja Penasse kilpailevat pariluisteluparina vasta ensimmäistä kauttaan.

 

Tuloksia: http://eiskunstlauf.bev-eissport.de/BO2017/index.htm


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024