Uutiset

Paradise voitti muodostelmaluistelun kansainvälisen French Cupin

Rockettesin vapaaohjelman voitto ei riittänyt ohittamaan kokonaiskilpailussa Venäjän Paradisea, joka vei French Cupin voiton pistein 199,16. Rockettes oli toinen kokonaispistein 196,98 ja Team Unique kolmas pistemäärällä 193,76.

Rockettesin vapaaohjelma Valkyria – Surmattujen valitsija sai Rouenissa sekä tuomariston että yleisön suosion. Liikekieltä uudistava ohjelma onnistui virheittä ja toi joukkueelle illan ykköspisteet 129,28. Hallitseva maailmanmestari Venäjän Paradise luotti vapaaohjelmassaan klassiseen sekä musiikissa että liikekielessä, tuloksena Rouenissa vapaaohjelman kakkostila pistein 126,48. Team Unique loi jäälle herkän tunnelman ohjelmallaan Inside of Us. Suorituksen pistesaldoa 124,72 pienensi kuitenkin yksi kaatuminen.

– Se oli hyvä suoritus onnistunein elementein. Olen todella tyytyväinen, vaikkei se riittänytkään kokonaiskilpailun voittoon. Meillä oli tänään tavoitteena tehdä tästä hyvä päivä, ja se onnistui. Olemme saaneet tänään hyvää palautetta, jonka mukaan tämä on paras vapaaohjelma aikoihin. Palaute antaa uskoa suunnasta kohti uutta, arvioi Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen totesi joukkueelleen sattuneen illan vapaaohjelmassa liikaa virheitä tällä kertaa.

– Tästä pitää kaivaa kova tsemppi SM-kisaan, hän totesi.

Kolmas suomalaisjoukkue Revolutions onnistui luomaan tiiviin tunnelman vapaaohjelmaansa Broken Heart or not. Vahva suoritus palkittiin kauden piste-ennätyksellä 101,86 vapaaohjelmassa ja 155,82 loppupisteissä. Tulos oikeutti joukkueen kuudenteen sijaan.

Venäjä antoi myrskyvaroituksen myös lähestyviin junioreiden MM-kilpailuihin, jotka luistellaan maaliskuun 10. – 11. päivä Missisaugassa Kanadassa.  Venäjän Team Junost voitti Rouenissa junioreiden vapaaohjelmien osuuden pistein 100,62 ja koko kilpailun kokonaispistein 158,80. Suomen Team Fintastic piti kakkostilansa luistelemalla vahvasti vapaaohjelmansa Rush, joka toi pisteet 95,34 ja kokonaispisteet 150,74. USA:n Skyliners ohitti Fintasticin vapaaohjelmassa 2,46 pisteellä, mutta jäi kokonaispisteillään 146,44 kolmanneksi.

Team Mystiquen vapaaohjelmaan La Chica Valiente osui kaatuminen läpimenossa. Joukkue oli neljäs saatuaan vapaaohjelmasta pisteet 83,52 ja kokonaispisteet 137,56. Firebladesin vapaaohjelma Soittorasia sujui moitteetta ja toi joukkueelle pisteet 76,08 ja kokonaiskilpailun kuudennen sijan pistein 122,32.

 

Tulokset: http://www.frenchcup.fr/en/event-info/results/2017/

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024