Uutiset

Taitoluistelijat tavoittelevat ehjiä suorituksia Talviuniversiadeissa

Talviuniversiadit järjestetään Almatyssa, Kazakstanissa 29.1.-8.2.

Amatyn Universiadeihin voivat osallistua 1.1.1989 tai myöhemmin syntyneet korkeakouluopiskelijat (yliopisto tai ammattikorkeakoulu) tai aikaisintaan 1.1.2016 korkeakoulusta valmistuneet urheilijat. Universiadit on tarkoitettu lajiliittojen maajoukkue- tai valmennusryhmätason urheilijoille, joiden tavoitteet ovat kansainvälisellä huipulla.

Almatyn talviuniversiadeissa kilpaillaan kaikissa talviolympialajeissa kelkkailua lukuun ottamatta. Alustavien ilmoittautumisten perusteella kisoihin odotetaan yli 3000 osallistujaa 55 maasta. Suomea kisoissa edustaa 17 urheilijaa kuudessa lajissa. Taitoluistelussa Suomea edustavat miesten sarjassa Bela Papp sekä jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Kanadassa Simon Fraser Universityssa opiskeleva Papp lähtee kilpailuihin hyvällä fiiliksellä. SM-kilpailut loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Papp on päässyt jälleen harjoittelemaan terveenä.

– Treenit ovat sujuneet nyt oikein hyvin. Olen saanut tehtyä ehjiä ohjelmia ja itsevarmuus on tullut takaisin varsinkin hyppyelementteihin. On ollut taas mukavaa päästä harjoittelemaan ilman vammoja ja kipua, mikä on tuonut sitä omaa luisteluani ja osaamista takaisin. Tavoitteeni kisoissa on luistella kaksi ehjää suoritusta ja nauttia kilpailusta kokonaisuudessaan loukkaantumisien jälkeen, Papp kertoo.

Aalto yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Turkkila ja YH Arcadassa fysioterapiaa opiskeleva Versluis ovat innoissaan päästessään isoille kilpa-areenoille.

-Meillä on hyvä harjoitusjakso takana. Esiinnyimme muutama viikko sitten Italiassa Music on Ice-näytöksessä. Lisäksi meillä oli Milanossa todella hyvät treenipäivät. Olemme hioneet ohjelmia ja universiadeihin lähdemme parantamaan kauden parhaita pisteitämme, pari pohtii.

Aikataulu (ajat paikallista aikaa):

2.2. klo 14.30 jäätanssin lyhyttanssikilpailu

3.2. klo 14.50 miesten lyhytohjelmakilpailu

4.2. klo 14.00 jäätanssin vapaatanssikilpailu

4.2. klo 17.00 miesten vapaaohjelmakilpailu

Kisajärjestäjien sivut: http://almaty2017.com

Olympiajoukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa:

Internet: www.sport.fi

Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland

Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI

YouTube: https://www.youtube.com/user/OlympicTeamFinland

Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024