Uutiset

Leon Lurje Trophy 27.–29.1.2017 Göteborg

Rockettes voittoon kansainvälisessä Leon Lurje Trophyssa

Kymmenes Leon Lurje Trophy päättyi Rockettesin voittoon. Joukkue jäi Valkyriallaan toiseksi vapaaohjelmassa, jonka voitti reilulla pisteellä USA:n Haydenettes vahvalla Prince-tykityksellään. Rockettesin etumatka lyhytohjelmassa riitti kuitenkin tuomaan kokonaiskilpailun voiton pistein 194,33. Haydenettin kokonaispisteet olivat 193,32. Kanadan Les Suprêmes Senior oli kolmas kokonaispistein 181,91.

Rockettesin ohjelmaan osui yksi kaatuminen juuri ennen kuolemaspiraaleja, jolloin yksi niistä jäi sitten tekemättä. Myös yhteen siirtymistä osui törmäys. Joukkue sai vapaaohjelmastaan pisteet 125,07.

Valmentaja Kaisa Arrateig oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa kisavetoon tässä vaiheessa kautta, vaikka pari virhettä suoritukseen mahtuikin.

– Hyvä luistelu muutamasta harmittavasta virheestä huolimatta. Toisaalta ohjelmassa oli myös elementtejä, jotka sujuivat erittäin hienosti. Oli myös hienoa, että Haydenettes haastoi meidän todella voimakkaasti. Rockettes ylsi kuitenkin upeaan suoritukseen, hän summasi.

Naantalin Sun City Swing sijoittui junioreissa neljänneksi yhteispistein 128,57. Vain vajaa piste erotti joukkueen kolmannesta sijasta, joka meni pistein 129,50 Kanadan Les Pirouettesille. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps oli kahdeksas pistein 108,76. Junioreiden kilpailun voitti Kanadan Les Suprêmes Junior, joka vapaaohjelmallaan ohitti Venäjän Sunrise 1:n. Voittajan yhteispisteet nousivat 152,88:aan. Sunrise1 saavutti pisteet 149,03.

Noviiseissa Helsingin Luistelijoiden Starlights oli toinen yhteispistein 116,19 ja Etelä-Vantaan Taitoiluistelijoiden Dream Steps neljäs yhteispistein 87,47. Kilpailun voitti Venäjän Sunrise 2 yhteispisteillä 123,87.

Leon Lurje Trophyn tulokset http://www.skatesweden.wehost.se/16-17/Synchro/LeonLurje/html/index.htm

_______________________________________________________

Rockettes johtaa kansainvälistä Leon Lurje Trophya Göteborgissa

Rockettes johtaa lyhytohjelmien jälkeen järjestyksessään kymmenettä kansainvälistä Leon Lurje Trophya. Joukkue avasi kansainvälisen kilpailukautensa luistelemalla ohjelmallaan Mirror, mirror kauden ennätyspisteet 69,26. USA:n Haydenettes on toisena pistein 67,02 ja Kanadan Les Suprêmes Senior kolmantena pistein 59,37.

Rockettes avasi seniorikilpailun, ja sijoitustaan se joutui jännittämään viimeiseen joukkueeseen saakka. Kilpailun päätti vahva haastaja USA:n Haydenettes, joka kuitenkin jäi reilut kaksi pistettä suomalaisista.

Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi joukkueensa pelottomasta otteesta, vaikka se joutui aloittamaan seniorikilpailun. Jännitystä ei näkynyt.

– Ohjelma sujui hyvin. Tyttöjen esitys oli vahva, hallittu ja tulkinnaltaan erinomainen. Siinä oli esittämisen iloa.

Yksi vahva haastaja oli yllättäen poissa kotikilpailustaan. Ruotsin Team Surprise oli joutunut perumaan osanottonsa loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi.

Junioreissa VG-62:n Sun City Swing on lyhytohjelmien jälkeen neljäntenä. Sen alkukantainen lyhytohjelma Haka toi pisteet 48,23.  EVT:n Ice Steps luisteli ohjelmallaan Rumor Has It kuudenneksi pistein 42.40.  Sarjaa johtaa Venäjän Sunrise 1 pistein 58,02. Toisena on Kanadan Les Suprêmes Junior pistemäärällä 55,88 ja kolmantena saman maan Les Piruette pistein 48,96.

Noviisisarjassa HL:n Starlights on toisena pistein 55,90 ja EVT:n Dream Steps neljäntenä pistein 45,64. Sarjan kärjessä Venäjän Sunrise 2 pistemäärällä 61,62, ja kolmanneksi luisteli Ruotsin Team Karisma pistein 46,49. Lopullinen järjestys ratkeaa sunnuntaina, kun joukkueet luistelevat ohjelmansa toiseen kertaan. Sijoitukset ratkaisee yhteistulos.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 14 noviisisarjan kilpailulla. Juniorit aloittavat vapaaohjelmansa kello 15.36 ja seniorit 17.37. Kellonajat on muunnettu Suomen aikaan.

Tulokset: http://www.skatesweden.wehost.se/16-17/Synchro/LeonLurje/html/index.htm

______________________________________________________________

Suomea Leon Lurje Trophy -muodostelmaluistelukilpailussa edustavat:

Seniorit:  Rockettes HTK

Juniorit: Sun City Swing VG-62

Ice Steps EVT

Noviisit: Starlights HL

Dream Steps EVT

Tuomari: Anu Hemming

Tekninen spesialisti: Anna Larmo

Data- ja video-operaattori: Anne Fagerström

Kilpailun kotisivu: http://www.leonlurje-trophy.se/

Aikataulut: http://www.leonlurje-trophy.se/files/1014/8422/8474/Communication__4_-_Updated_Event_Schedule_2017.pdf

Live stream (maksullinen): https://studio.leonlurje-trophy.se/live/

Facebook: https://www.facebook.com/LeonLurjeTrophy/


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024