Uutiset

Taitoluistelun EM: Virtanen vapaaohjelmaan sijalta 22

Taitoluistelun EM: Virtanen vapaaohjelmaan sijalta 22

Suomea miesten sarjassa edustava Valtter Virtanen luisteli tiensä vapaaohjelmakilpailuun taitoluistelun EM-kilpailuissa Tsekin Ostravassa. Lyhytohjelman pisteet 56,52 veivät Virtasen sijalle 22.

Kuudetta kertaa EM-kilpailuissa kilpaileva Virtanen ei antanut kompuroinnin kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmähypyn alastulossa häiritä, vaan jatkoi hyvin sujuneeseen kaksoisaxeliin ja kolmoisrittiin. Laadukkaasta perusluistelustaan tunnettu Virtanen näytti osaamistaan myös niin pirueteissa kuin askeleissakin.

– Ensimmäinen tavoite on nyt täytetty, kun paikka vapaaohjelmakilpailuun aukesi. En saanut harjoituksissa sujuneeseen yhdistelmähyppyyn normaalia alastuloa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että sain ajatukset kasattu sen jälkeen. Suoritus oli kokonaisuudessaan ihan ok. Vapaaohjelmaan lähden luottavaisin mielin ja rennosti. Neloishyppy on ehdottomasti tavoitteena. Tämä on ollut hieno kisa suomalaisluistelijoilta, kaikki pääsivät finaaliin, Virtanen pohti lyhytohjelmansa jälkeen.

Lyhytohjelmien jälkeen kilpailua johtaa ylivoimaisesti Espanjan Javier Fernandez 104,25 pisteellä. Toisena on Venäjän Maxim Kovtun 94,53 pisteellä ja kolmantena Israelin Alexei Bychenko 86,68 pisteellä.

Lyhytohjelmasta vapaaohjelmaan pääsee 24 eniten pisteitä saanutta luistelijaa.

Kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/ec2017/SEG001.HTM

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024