Uutiset

Taitoluistelun EM: Peltonen ennätyspisteisiin EM-kilpailuissa

Taitoluistelun EM: Peltonen ennätyspisteisiin EM-kilpailuissa

Upean arvokilpailudebyytin EM-kilpailuissa luistellut Peltonen saavutti lyhyt- ja vapaaohjelmistaan ennätyspisteet 160,57, jotka veivät hänet sijalle 11.
Peltonen sai herkästä vapaaohjelmastaan 107,05 pistettä ja vapaaohjelmakilpailun yhdeksännen sijan. Ohjelmassa nähtiin muun muassa erittäin laadukkat kolmoistulppi-kolmoistulppi-hyppy-yhdistelmä, kaksoisaxel-euler-kolmoissalchow sekä kolmoisritti-kaksoistulppi-hyppy-yhdistelmä. Muutamasta ohjelmaan osuneesta helpotuksesta huolimatta kokonaisuus oli erittäin onnistunut.

-Nyt on tosi hyvä fiilis. Tänään hallissa oli ihana tunnelma ja tämä oli upea ensimmäinen arvokilpailukokemus. Suoritus oli paras, minkä olen luistellut, kaikki pysyi kasassa. Halusin näyttää isolle katsomolle ja olla rohkea, ja onnistuin siinä. Seuraavaksi tähtäimessä ovat junioreiden MM-kilpailut ja MM-kilpailut Helsingissä, Peltonen iloitsi.

Suomen toinen edustaja Viveca Lindfors epäonnistui vapaaohjelmassaan ja keräsi yhteispisteet 130,10, jotka riittivät sijaan 23.

-Tämä oli surullinen suoritus. Olen kärsinyt kuluvan kauden aikana terveydellisistä ongelmista, jotka painoivat erityisesti vapaaohjelmassa, Lindfors sanoi.

Peltosen ja Lindforsin sijoitukset varmistivat Suomelle kaksi paikkaa naisten kilpailuun myös ensi vuoden EM-kilpailuihin.

Euroopan mestaruuden voitti huikealla 229,71 pisteellä Venäjän 17-vuotias Evgenia Medvedeva. Hopealle luisteli Venäjän Anna Pogorilaya 211,39 pisteellä ja pronssille Italian Carolina Kostner 210,52 pisteellä.  

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/ec2017/CAT002RS.HTM
ISU:n sivut: http://www.isu.org/en/single-and-pair-skating-and-ice-dance/results/201617/isu-european-figure-skating-championships
Järjestäjän sivut: http://ostrava2017.eu/en/

Huomenna luistellaan miesten vapaaohjelma- sekä jäätanssin vapaatanssikilpailu.


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024