Uutiset

Taitoluistelun EM: Peltonen ja Lindfors jatkavat naisten vapaaohjelmakilpailuun

Taitoluistelun EM: Peltonen ja Lindfors jatkavat naisten vapaaohjelmakilpailuun 

Taitoluistelun EM-kilpailut käynnistyivät Tsekin Ostravassa naisten lyhytohjelmakilpailulla. Emmi Peltosen arvokilpailudebyytti alkoi onnistuneella lyhytohjelmalla. Peltonen sai ohjelmastaan kansainväliset ennätyspisteensä 53,52 ja lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta 14. Upeasta tulkinnastaan tunnettu Peltonen ei jättänyt tälläkään kertaa yleisöä kylmäksi. Ohjelma oli myös teknisesti sujuva, vaikka kolmoistulppi-kolmoistulppi-hyppy-yhdistelmän jälkimmäinen hyppy helpottuikin kaksinkertaiseksi. Peltosen piruetit ja askeleet sujuivat mallikkaasti läpi ohjelman.

-Olen tyytyväinen suoritukseeni, vaikka sijoitus olisikin voinut olla parempi. Hyppy-yhdistelmän helpottuminen kolmois-kaksois-yhdistelmäksi harmittaa vähän, koska se sujui niin hyvin kuudella minuutilla. Luisteleminen tuntui ihanalta ja nautin paljon. Perjantain vapaaohjelmaan lähden samalla taktiikalla kuin tähän päivään eli luistelen vain itselleni, olen rohkea ja annan mennä, iloinen Peltonen kertasi tuntojaan ohjelman jälkeen.

Viveca Lindfors sai lyhytohjelmastaan 49,48 pistettä ja sijoittui kilpailun sijalle 19. Lindfors aloitti ohjelmansa onnistuneella kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä, jota seurasi harmillisesti kaatumiseen päättynyt kolmoisflip. Lindfors ei kuitenkaan antanut virheen häiritä vaan viimeisteli ohjelmansa tarkasti kaskoisaxelilla ja laadukkailla askeleilla ja pirueteilla.

Kovatasoisen kilpailun kärkeä pitää Venäjän Evgenia Medvedeva 78,92 pisteellä. Toiselta sijalta vapaaohjelmakilpailuun lähtee Venäjän Anna Pogorilaya 74,39 pisteellä ja kolmannelta sijalta paluun vastikään kilpajäille tehnyt Italian Carolina Kostner 72,40 pisteellä.

Molemmat suomalaisnaiset jatkavat vapaaohjelmakilpailuun, joka luistellaan pe 27.1.2017.

Kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/ec2017/SEG003.HTM

EM-kilpailut jatkuvat huomenna torstaina 26.1. jäätanssin lyhyttanssikilpailulla.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024