Uutiset

Mozart Cup 19.-22.1. Salzburg / tulokset

Mozart Cup 19.-22.1. Salzburg, Itävalta

Vapaaohjelmatulokset:

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity vei Mozart Cupin voiton ylivoimaisesti lauantaina Salzburgissa. Joukkueen ohjelma Suomi 100 sujui virheittä ja toi vapaaohjelmasta kauden ennätyspisteet 128,79 ja yhteispisteet 192,38.  Toisen sijansa säilytti USA:n Miami University yhteispistein 155,88. Kolmanneksi nousi USA:n Skyliners ohitse Revolutionsin. Skyliners teki puhtaan vapaaohjelman ja sai sen ansiosta yhteispisteet 147,19. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutionsin vahvasti liikkeelle lähteneeseen vapaaohjelmaan osui harmillisesti kaksi kaatumista. Joukkueen yhteispisteet 144,08 jättivät sen neljänneksi.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli iloinen vahvasta esittämisestä vapaaohjelmassa. Esittämistä on hänen mukaansa hiottu viime viikkoina tiukasti, mikä on tuottanut tulosta. – Hyvä veto joukkueelta, hän kiitti.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers sijoittui junioreissa kolmanneksi kokonaispistein 137,44. Jääkuningatar-ohjelma ei tällä kertaa sujunut ongelmitta, sillä yksi kuolemanspiraaleista päätyi jään pintaan. Vapaaohjelma toi joukkueelle pisteet 88,75.

Espoon Taitoluisteluklubin Reflections säilytti lopputuloksissa viidennen sijansa kokonaispistein 121,91. Oulun Luistinkerhon Stella Polaris nosti sijoituksensa Mount Everest-ohjelmallaan kokonaiskilpailun seitsemänneksi pistein 114,84. Kumpikaan joukkue ei selvinnyt suorituksistaan puhtaasti, mutta molemmat nostivat Salzburgin tuloksilla roimasti kauden piste-ennätystään.

Junioreiden kilpailun voitti USA:n Lexettes pistein 145,02 ja toiseksi tuli Kanadan Nexxice pistein 144,67.

Suomalaiset noviisijoukkueet ottivat sarjassaan kolmoisvoiton.  Espoon Jäätureiden Valley Bay Synchronics voitti kilpailun pistein 58,76. Toiseksi luisteli Kaarinan Diamond Edges pistein 57,71 ja kolmanneksi Espoon Taitoluisteluklubin Blue Arrows pistein 50,68.

Tulokset: http://skateaustria.lvps91-250-98-130.dedicated.hosteurope.de/img/competition/2.2016_17/00015/index.htm

____________________________________________________________________

Lyhytohjelmatulokset:

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity johtaa Mozart Cupia Salzburgissa pistein 63,59, vaikka lyhytohjelma ei täysin virheettömästi sujunutkaan. Pistesaldoa kavensi Matadorit-ohjelmaan osunut kaatumiseen johtanut törmäys läpimenossa. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions saavutti Afrikan rytmejä sykkivällä Helele-ohjelmallaan lyhytohjelmakilpailun kolmannen sijan pistein 49,47. Vapaaohjelmapäivään lähtee toiselta sijalta USA:n Miami University pistein 52,22.

– Läpimeno ei mennyt kohdalleen. Sama kohta tuotti vaikeuksia jo aluemestaruuskilpailuissa, mutta tällä kertaa meni nurin vain yksi luistelija. Muuten ohjelma oli kyllä joukkueelta vahvaa esittämistä, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen arvioi joukkueensa suoritusta.

Myös juniorijoukkueiden lyhytohjelmia rokottivat tällä kertaa kaatumiset. Helsingin Luistelijoiden Musketeersille sattui läpimenossa ikävä törmäys, jonka voimasta kaksi luistelijaa kaatui. Kolarointi johti toisen luistelijan lievään loukkaantumiseen. Lisäksi otteettomaan blokkiin osui kaatuminen.  Joukkue sai kuitenkin tulkinnastaan Päivänsäteen ja menninkäisen tarinaan pisteet 48,99 ja lähtee vapaaohjelmakilpailuun kolmannelta sijalta.

Espoon Taitoluisteluklubin Reflections ylsi lyhytohjelmakilpailun viidenneksi pistein 43,35, vaikka ohjelmaan Fire Under My Feet osui kaksi kaatumista. Oulun Luistelukerhon Stella Polaris on lyhytohjelmien jälkeen kahdeksas pistein 38,42. Se paransi lyhytohjelmassa kauden parastaan tulostaan kolmella pisteellä.

Junioreiden kilpailua johtaa USA:n Lexettes pistein 55,03, ja toisena on Kanadan Nexxice Junior pistein 52,87.

Mozart Cup jatkuu lauantaina kello 15.15. Suomen aikaa noviisien kilpailulla, jossa mukana ovat suomalaisista Valley Bay Synchronics Espoon Jäätaitureista, CrystalBlades Tapparan Taitoluistelijoista, Diamond Edges Kaarinasta ja Blue Arrows Espoon Taitoluisteluklubista.

Junioreiden vapaaohjelmat alkavat kello 17.30 Suomen aikaa ja senioreiden vapaaohjelmakilpailu kello 20.

___________________________________________

Suomea muodostelmaluistelukilpailussa edustavat

Seniorit:  Marigold IceUnity HL
Revolutions
ETK

Juniorit: Musketeers HL 
Reflections ETK 
Stella Polaris OLK                    

Noviisit: Valley Bay Synchronics EsJt
CrystalBlades TapTL
Diamond Edges Kaarina
Blue Arrows ETK

Kilpailun www-sivu: https://www.mozartcup.biz/
Aikataulut: https://www.mozartcup.biz/mozartcup2017/schedules/
Live stream: https://www.mozartcup.biz/livestream/


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024