Uutiset

Taitoluistelun EM-kilpailut 25.-29.1.2017 Ostravassa

Taitoluistelun EM-kilpailut 25.-29.1.2017 Ostravassa

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan ensi viikolla Tšekin Ostravassa. Suomea naisten sarjassa edustavat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors, miesten sarjassa Valtter Virtanen ja jäätanssissa Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.

Naisten lyhytohjelmakilpailu käynnistää EM-kilpailut keskiviikkona 25.1. SM-kultaa joulukuussa voittanut Emmi Peltonen on luistellut vahvan alkukauden nostaen itsensä suomalaisten naisluistelijoiden kärkeen. Kauden kärkipisteet 153,04 Peltonen saavutti marraskuussa Warsaw Cupissa. EM-kilpailut ovat Peltoselle uran ensimmäiset arvokilpailut.

-Lähden kilpailuun hyvillä mielin. Nämä ovat ensimmäiset EM-kilpailuni, joten en ota sijoituspaineita. Haluan nauttia kokemuksesta sekä tehdä hyvät ja puhtaat suoritukset, Peltonen kertoo.

Viime vuonna läpimurtokautensa luistellut Viveca Lindfors sijoittui vuoden 2016 EM-kilpailuissa kahdeksanneksi tuoden Suomelle naisten kilpailuun kaksi edustuspaikkaa. Lindforsin tämän kauden korkeimmat pisteet ovat peräisin Tallinn Trophysta, jossa hän saavutti 151,37 pistettä.  

-Olen saanut tehtyä hyvän valmistautumisjakson ja olen tosi innoissani lähdössä EM-kilpailuihin. Töitä on tehty monien eri asiantuntijoiden kanssa muun muassa tekniikan, ilmaisun ja koreografian saralla, Lindfors sanoo.

Suomen joukkueen konkari, kuudetta kertaa EM-kilpailuihin osallistuva Valtter Virtanen, lunasti EM-kisapaikan pistein 180,79. Alkusyksyn säären rasitusvammasta kärsinyt Virtanen on valmistautunut kilpailuun lääkärintyönsä ohessa.

-Lähden kilpailuun ihan luottavaisin mielin. Strategiani on tehdä siisti lyhytohjelma ilman suurempia riskejä ja vapaaohjelmassa laittaa kaikki peliin ja taistella hyvistä sijoituksista. Olisi myös aika tehdä neloistulppi puhtaasti kilpailuissa, Virtanen linjaa.

Virtanen sijoittui viime vuoden EM-kilpailuissa sijalle 26.

Toista kertaa EM-kilpailuissa Suomea edustavat jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen lähtevät kilpailuun hyvillä mielin. Joulukuussa Suomen mestaruuden 145,86 pisteellä voittanut jäätanssipari tavoittelee EM-kilpailuissa uusia ennätyspisteitä.

-Valmistautuminen kilpailuun on sujunut hyvin. Harjoittelimme tammikuussa viikon Milanossa yhdessä Anna Cappellinin ja Luca Lanotten kanssa, jotka ovat urallaan voittaneet sekä maailman- että Euroopan mestaruuden. Heidän kanssaan harjoittelusta saa aina uutta motivaatiota ja sparrausta omaan luisteluun. EM-kilpailuihin lähdemme parantamaan viime vuoden suorituksia, tavoitteena olisi päästä 15 parhaan jäätanssiparin joukkoon. Kilpailusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Taso on noussut viime vuodesta, pari pohtii.

Viime vuonna Törn ja Partanen sijoittuivat EM-kilpailuissa sijalle 15.

Suomen Taitoluisteluliiton tavoitteet EM-kilpailuihin ovat selvät.

-Olen erittäin iloinen, että meillä on tänä vuonna kaksi naisedustajaa kilpailuissa mukana ja yksi tärkeimpiä tavoitteita on edustuspaikkojen määrän säilyttäminen. Jäätanssikilpailua odotan mielenkiinnolla. Kysymys kuuluu, kuinka paljon Törn ja Partanen pystyvät petraamaan suoritustaan viime vuodesta. Virtasen toivon pääsevän vapaaohjelmakilpailuun ja saavan hyvän suorituksen MM-kotikilpailuja ajatellen, Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen summaa.

Suomalaisväriä kilpailuun tuovat myös tuomarit Tarja Ristanen ja Leo Lenkola.

ISU:n sivut: http://www.isu.org/en/single-and-pair-skating-and-ice-dance/calendar-of-events/2017/01/european-figure-skating-championships  
Osallistujat ja tulokset: http://www.isu.org/en/single-and-pair-skating-and-ice-dance/results/201617/isu-european-figure-skating-championships
Järjestäjän sivut: http://ostrava2017.eu/en/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024