Uutiset

Cup of Berlin, 6.-7.1. /tuloksia

Cup of Berlin, Saksa, 6.-7.1.2017

Marigold IceUnity kansainvälisen Cup of Berlinin voittoon

Marigold IceUnityn vapaaohjelma ”Suomi 100” vei joukkueen kansainvälisen muodostelmakilpailun Cup of Berlinin selvään voittoon yhteispistein 195,11. Joukkue oli ensimmäinen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Myös toinen ja kolmas sija olivat samojen joukkueiden hallussa koko kilpailun. Yhdysvaltojen Haydenettes oli toinen kokonaispistein 188 ja saman maan Crystallettes kolmas pistesaldolla 166,70.

Lauantain vapaaohjelmakilpailu oli käytännössä kahden joukkueen taistelu. Haydenettes, viime vuoden MM-kilpailujen vapaaohjelman voittaja, avasi kuuman ryhmän Prince-tykityksellään, joka sujui ammattimaisella tarkkuudella ja vauhdilla. Joukkue sai suorituksestaan pisteet 124,78.

Kilpailun päätti Marigold IceUnity, jonka Sibeliuksen Finlandiaan ja sinfonioihin luotu vapaaohjelma sai nyt kansainvälisessäkin kilpailussa hyvän vastaanoton. Joukkue teki vauhdilla puhtaan ja varman suorituksen ja keräsi ohjelmastaan kauden ykköspisteensä 128,04.

Valmentaja Anu Oksanen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

–          Tämä oli erittäin hyvä veto. Joukkueessa on ollut hieman köhää ja flunssaa, joten olemme joutuneet hieman säästelemään puolikuntoisia harjoituksissa. Tytöt suoriutuivat kuitenkin ohjelmasta varmuudella ja ammattimaisella otteella loistavasti.

Suomen junioreista Dream Edges ja Valley Bay Synchro säilyttivät myös lyhytohjelmissa saavutetut sijoituksensa toisena ja kolmantena myös kokonaiskilpailussa. Junioreiden sarjan voitti USA:n Skyliners kokonaispistein 150,44. Se oli ykkönen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa.

Kaarinaa kotimaassa edustavan Dream Edgesin Pablo Picasso: Three Musicians piirtyi terävästi jäälle ja vaikka ohjelmaan sattui kaatuminen, suoritus viimeisteli joukkueelle kakkostilan kokonaispistein 133,77. Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro varmisti kolmostilansa varmalla Barbra Streisand-tulkinnallaan yhdestä epäonnisesta kuolemanspiraalista huolimatta. Joukkue saavutti kokonaispisteissä kauden parhaan tuloksen 122,91.

Tikkurilan Ice Infinityn vapaaohjelma Lumimyrsky sujui ongelmitta, ja joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa kuudenneksi yhteispistein 97,72. Joukkue paransi kauden parasta tulostaan lähes 15 pisteellä.

Senioreiden vapaaohjelman tulokset:

http://www.deu-event.de/results/CoB2017/SEG002.HTM

Junioreiden vapaaohjelman tulokset

http://www.deu-event.de/results/CoB2017/SEG004.HTM

___________________________________________________________________

Marigold IceUnity johtoon kansainvälisessä Cup of Berlinissä

Marigold IceUnity johtaa Saksassa luisteltavaa kansainvälistä muodostelmaluistelukilpailua Cup of Berliniä lyhytohjelmien jälkeen. Paso Doblen rytmittämä Matador eteni vahvasti ja toi joukkueelle pisteet 67,07. Toisena vapaaohjelmiin lähtee USA:n Haydenettes pistein 63,30 ja kolmantena saman maan Crystallettes 58,22 pisteellä.

Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

 – Joukkue oli jälleen vahva esittämisessään. Matadorit eivät jarrutelleet vaan uskalsivat rohkeasti taistella. Onnistumisesta kertovat myös kauden parhaat pisteet lyhytohjelmasta, hän totesi.

Myös suomalaiset juniorit ovat kärkiasemissa lyhytohjelman jälkeen. Kaarinan Dream Edges sai Toteemi-ohjelmansa liitoon ja lähtee vapaaohjelmaan kakkospaikalta pistein 52,71. Se on vain vajaan kolmen pisteen päässä kilpailua johtavasta USA:n Skylinersista. Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro luisteli kolmanneksi David Bowie-tribuutillaan, ja ansaitsi pisteet 48,68. Ensimmäistä kauttaan junioreissa luisteleva Tikkurilan Ice Infinity nousi neljänneksi lyhytohjelmallaan Toreador. Pisteet 37,50 veivät sen kilpailussa ohi perinteikkäiden eurooppalaisten joukkueiden.

Maamme-laulu soi jo kertaalleen kisahallissa perjantai-iltana, sillä noviisien sarjan voitti HTK:n Finettes pistein 56,00. Tikkurilan Ice Fantasy sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 42,04.

Cup of Berlin jatkuu lauantaina kello 16 Suomen aikaa junioreiden vapaaohjelmin. Seniorit aloittavat oman vapaaohjelmakilpailunsa kello 17.55.


__________________________________________________________

Suomen edustajat

Seniorit:
Marigold IceUnity HL

Juniorit:
Dream Edges Kaarinan Taitoluistelijat
Valley Bay Synchro EsJt
Ice Infinity TTK

Noviisit:
Finettes HTK
Ice Fantasy TTK

Suomen tuomari: Pia Alhonen
Järjestäjän kutsumana kontrolleri: Sanna Kohi

Kilpailun nettisivu
Kilpailun Facebook-sivu
Live stream


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024