Uutiset

Suomen EM-kisajoukkue Ostravaan 25.-29.1.2017 on valittu

Suomen EM-kisajoukkue Tsekin Ostravaan 25.-29.1.2017 on valittu

Taitoluistelun EM-kilpailut käydään 25.-29.1.2017 Tsekin Ostravassa. Suomella on kilpailuun kaksi paikkaa naisten sarjassa ja yksi paikka miesten sarjassa sekä jäätanssissa. Yksinluistelussa EM-kilpailuihin nimetään kauden aikana parhaan Season Best-arvon saavuttanut naisluistelija sekä parhaan Season Best-arvon saavuttanut miesluistelija. Jäätanssissa valintakriteeri EM-kilpailuihin on kahden parhaan kv-kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut 21.12.2016 EM-kilpailuihin nimetyt urheilijat.

EM-kisajoukkue:

Naiset: Emmi Peltonen, Viveca Lindfors
Varalla (järjestyksessä): Jenni Saarinen, Hanna Kiviniemi

Miehet: Valtter Virtanen
Varalla: Roman Galay

Jäätanssi: Cecilia Törn – Jussiville Partanen
Varalla: Juulia Turkkila – Matthias Versluis

Joukkueenjohtaja: Satu Niittynen

Suomen tuomarit: Tarja Ristanen, Leo Lenkola

SM-kultaa voittanut pariluistelupari Emilia Simonen – Matthew Penasse ei ole ylittänyt ISU:n vaatimia teknisiä pisterajoja ja ei näin ollen voi tulla nimetyksi EM-kilpailuun.

Seniorinaisten EM-edustajat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors luistelivat EM-valinnat tuoneet Season Best-tulokset jo marraskuussa. Viikonloppuna Suomen mestaruuden voittanut Peltonen saavutti 153,04 pistettä Warsaw Cupissa Puolassa ja Lindfors 151,37 pistettä Tallinn Trophyssa Virossa. Kumpikaan ei ylittänyt kauden parhaita pisteitään SM-kilpailuissa. Peltonen lähtee tammikuussa ensimmäisiin EM-kilpailuihinsa. Toista kertaa EM-jäille liukuva Lindfors sijoittui vuoden 2016 EM-kilpailuissa hienosti kahdeksanneksi. SM-kilpailuissa hopealle luistelleen Jenni Saarisen Season Best-tulos on 139,49 pistettä ja takasi hänelle ensimmäisen varasijan EM-kilpailuihin.

Suomen EM-joukkueen konkarille, 29-vuotiaalle Valtter Virtaselle, EM-kisapaikan toivat NRW Trophyssa Saksassa joulukuun alussa saavutetut 180,79 pistettä. Viikonloppuna neljännen Suomen mestaruuden voittanut Virtanen luisteli vuoden 2016 EM-kilpailuissa sijalle 26.

Jäätanssipari Cecilia Törn – Jussiville Partanen paransivat viikonlopun SM-kilpailuissa Season Best-tulostaan saavuttamalla 145,86 pistettä. Vuoden 2016 EM-kilpailuissa pari luisteli sijalle 15.

EM-kilpailujen nettisivu: http://ostrava2017.eu/vstupenky/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024