Uutiset

Peltonen, Virtanen, Törn & Partanen ja Simonen & Penasse taitoluistelun vuoden 2017 Suomen mestareiksi

Peltonen, Virtanen, Törn & Partanen ja Simonen & Penasse taitoluistelun vuoden 2017 Suomen mestareiksi

Seniorinaisten vuoden 2017 Suomen mestariksi luisteli Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen 147,70 pisteellä. – Olen tosi iloinen ensimmäisestä Suomen mestaruudestani. Tämä kisa oli suorituksena ihan ok. Olisin ehkä pystynyt parempaankin, mutta olen ihan tyytyväinen tähän. Seuraavana tavoitteena ovat EM-kilpailut, joissa koitan saada hyvän kokonaisuuden ja nauttia kokemuksesta. Sitä ennen lähden kuitenkin Abu Dhabiin kilpailemaan ja hakemaan MM-kilpailuihin vaadittavia lyhytohjelman teknisiä pisterajoja, Peltonen kertoo.
Toiseksi sijoittui Kooveen Jenni Saarinen. Saarisen hengästyttävän kaunis ohjelma toi 139,49 pistettä.
-Annoin kaikkeni, varsinkin eläytymisen puolelta. Ehkä välillä hiukan liikaakin, mikä näkyi pienenä horjumisena ohjelman lopussa.
Kolmannelle sijalle luisteli Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors 138,51 pisteellä. -Tämä oli ehkä vähän hankala kilpailu minulle. Olen kuitenkin iloinen, että pystyin luistelemaan täällä. Se ei ollut loukkaantumisen jälkeen ollenkaan itsestään selvää. Seuraavaksi alan valmistautua EM-kilpailuihin, jos minut valitaan sinne, Lindfors sanoo.

Keravan Luistinseuraa edustava Valtter Virtanen saavutti neljännen Suomen mestaruutensa pistein 178,33. Sarjan ainoa kilpailija hurmasi yleisön vahvan tunteikkaalla ohjelmalla, johon mahtui muun muassa hieman vajaaksi jäänyt neloistulppi ja useita onnistuneita kolmoishyppyjä ja korkeimmalla eli nelostasolla pyörineitä piruetteja. -Tämä oli niin sanotusti hyvä treeni. Ei tämä aivan samalta tunnu kuin edellisillä kerroilla, kun mestaruudesta on joutunut ihan tosissaan taistelemaan. Pitää kuitenkin olla ihan tyytyväinen. Ensi viikon teen päivystyksiä Suomessa ja joulun jälkeen alkaa valmistautuminen EM-kilpailuihin, viime keväänä lääkäriksi valmistunut Virtanen sanoo.

Myös jäätanssin hallitsevat Suomen mestarit Helsingin Luistelijoiden Cecilia Törn – Jussiville Partanen uusivat mestaruutensa pistein 145,86.
-Nämä olivat tämän kisakauden parhaat kisasuoritukset, vaikka sinne tyhmiä virheitä mahtuikin mukaan. Energiatasolla sekä tunnelman luomisen ja välittämisen kannalta ero edelliseen kisaan oli huima. Nyt luistelimme yhdessä. EM-kilpailuihin lähdemme tietysti parantamaan tästä. Joulupäivänä matkustamme Torinoon esiintymään luistelunäytökseen ja tammikuussa menemme viikoksi Milanoon treenaamaan ja esiinnymme myös Bellinzonassa näytöksessä, pari kertoo. Toiseksi jäätanssikilpailussa sijoittuivat samaista seuraa edustavat Juulia Turkkila – Matthias Versluis pistein 120,89. -Suoritus oli hyvä ja nautimme luistelusta. Kokonaisuus pysyi pienistä virheistä huolimatta kasassa, pari tiivistää.

Pariluistelun Suomen mestaruus jaettiin Kuopion Taitoluistelijoita edustaville Emilia Simoselle ja Matthew Penasselle. Pari keräsi yhteispisteet 123,16. -Tuntuu hienolta. Tulimme tänne parantamaan suoritustamme viime kilpailuista ja teimme sen. Nyt jatkamme harjoittelua Kanadassa ennen seuraavia Oberstdorfissa käytäviä kilpailuja, Penasse kertoo.
-Tavoitteenamme on tehdä keväällä MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisterajat. Nyt jatketaan treenejä ja toivottavasti saamme myös vaikeutettua hieman ohjelmiamme, Simonen kertoo.

EM-kilpailut

Suomella on tammikuun lopussa Ostravassa järjestettäviin EM-kilpailuihin kaksi paikkaa naisten sarjassa sekä yksi paikka miesten sarjassa ja jäätanssissa. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvistaa EM-kilpailuihin lähtijät ensi viikon aikana. Yksinluistelussa EM-kilpailuihin nimetään kaksi parhaan Season Best-arvon saavuttanutta naisluistelijaa sekä parhaan Season Best-arvon saavuttanut miesluistelija. Jäätanssissa valintakriteeri EM-kilpailuihin on kahden parhaan kv-kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvo.

 

SM-kilpailujen tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLJTSM17/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/yksinluistelun_ja_jaatanssin_sm_2017/  

SM-kilpailu Facebookissa: https://www.facebook.com/Yksinluistelun-ja-j%C3%A4%C3%A4tanssin-SM-2017-1740973332842849/

Season Best-tilastot: http://www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/

Arvokilpailujen valintakriteerit:  http://www.stll.fi/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/yksinluistelu/


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024