Uutiset

Yksin- ja pariluistelun sekä jäätanssin SM2017-kilpailut Tampereella 17.-18.12.2016 / päivitetyt osallistujatiedot

Yksin- ja pariluistelun sekä jäätanssin SM2017-kilpailut Tampereella 17.-18.12.2016

Taitoluistelun SM2017-kilpailut luistellaan 17.-18.12.2016 Tampereella. Juuri alkaneen Suomi100-vuoden lisäksi Tampereella juhlistetaan myös taitoluistelun virstanpylvästä kilpailujen palatessa juurilleen. Kaunoluistelun ensimmäiset jäähallissa luistellut SM-kilpailut käytiin 50 vuotta sitten juurikin Tampereen jäähallissa.

Kilpailuissa mukana ovat Suomen parhaat luistelijat yksinluistelussa, jäätanssissa sekä ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen myös pariluistelussa. Kilpailuun oman lisäjännityksensä tuovat SM-kilpailujen jälkeen tehtävät EM-edustajien valinnat. Kilpailu on seniorinaisten ja -miesten viimeinen mahdollisuus kohottaa Season Best (SB)-tuloksia, joiden perusteella EM-valinnat tehdään. Suomella on Tšekin Ostravassa 25.-29.1.2017 käytäviin EM-kilpailuihin kaksi edustuspaikkaa naisten sarjassa ja yksi paikka miesten sarjassa sekä jäätanssissa.

Suomen mestarin tittelistä Hakametsässä taistelee yhteensä 13 seniorinaista ja yksi seniorimies sekä 18 juniorityttöä ja neljä junioripoikaa. Lisäksi seniorisarjassa jäätanssissa kilpailee kaksi ja pariluistelussa yksi pari. Jäätanssin juniorisarjan kilpailussa mukana on yksi pari.

Seniorinaisten sarjassa kärjen kamppailu on kovaa. Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtevät tämän kauden parasta SB-tulosta hallussaan pitävä Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen sekä viime vuonna EM-kilpailuissa kahdeksanneksi sijoittunut Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors. Peltonen saavutti 153,04 pistettä marraskuun puolivälissä Warsaw Cupissa ja Lindfors 151,37 pistettä Tallinn Trophyssa. Kaksikkoa haastamaan lähtevät muun muassa Tapparan Taitoluistelijoiden Hanna Kiviniemi (SB 135,54) ja Joanna Kallela (SB 135,36) sekä Tuusulan Luistelijoiden Liubov Efimenko (SB 133,42).

Seniorimiesten sarjassa nähdään tänä vuonna kilpailemassa ainoastaan yksi seniorimies, Valtter Virtanen. Jalkavammasta alkukaudesta kärsinyt Virtanen pitää hallussaan seniorimiesten tämän kauden parhaita pisteitä luisteltuaan Saksassa NRW Trophyssa 180,79 pistettä.

Junioritytöissä Helsingin Luistelijoiden Jade Rautiainen ja -pojissa Kuopion Taitoluistelijoiden Benjam Papp pitävät hallussaan toistaiseksi korkeimpia pistepotteja.  Junioreiden MM-kilpailut käydään maaliskuussa Taipei Cityssä, jonne luistelijat voivat antaa näyttöjä vielä SM-kilpailujen jälkeenkin. Myös seniorisarjassa kilpailevat juniori-ikäiset (syntyneet 1.7.1997 tai myöhemmin) luistelijat ovat potentiaalisia MM-kisaehdokkaita. 

Jäätanssin seniorisarjassa mittaa toisistaan ottavat Helsingin Luistelijoiden kaksi paria. Hallitsevat Suomen mestarit Cecilia Törn – Jussiville Partanen pitävät kärkeä SB-tuloksissa 141,9 pisteellä. Paria haastamaan lähtevät vasta viime keväänä jäätanssin pariin siirtyneet Juulia Turkkila – Matthias Versluis (SB 128,39 pistettä). Jäätanssin arvokilpailuedustajat valitaan kahden parhaan kv-kilpailutuloksen ja SM-kilpailutuloksen kokonaispisteiden keskiarvon perusteella.

Junioreiden jäätanssikilpailussa on tänä vuonna mukana ainoastaan yksi pari, Helsingin Luistelijoita edustavat Monica Lindfors – Juho Pirinen.

Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen SM-kilpailuissa nähdään myös pariluistelupari, kun Kuopion Taitoluistelijoita edustavat Emilia Simonen – Matthew Penasse pääsevät esittelemään taitojaan yleisölle. Vasta elokuussa harjoittelun yhdessä aloittanut pari treenaa Kanadassa Champions Training Centressä Kevin Wheelerin ja Laurene Collin-Knoblauchin johdolla. SM-kilpailu on parin toinen yhteinen kilpailu, jossa he lähtevät parantamaan toisessa SM-valintakilpailussa luistelemaansa 116,89 pisteen pottia.

Season Best -pisteet listattuina: http://www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/yl-jt-pl-season-best-2016-2017/

Arvokilpailujen valintakriteerit: http://www.stll.fi/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/

SM-kilpailujen luistelujärjestykset/aikataulut/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLJTSM17/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/yksinluistelun_ja_jaatanssin_sm_2017/  

SM-kilpailu Facebookissa: https://www.facebook.com/Yksinluistelun-ja-j%C3%A4%C3%A4tanssin-SM-2017-1740973332842849/


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024