Marigold IceUnity muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailun voittoon

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity luisteli muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailun voittoon Suomi 100 -teemaisella vapaaohjelmallaan. Jean Sibeliuksen säveliin luisteltu vapaaohjelma nosti joukkueen kolmannelta sijalta koko kilpailun voittoon yhteispistein 190,92. ”Ihan mieletön fiilis! Tytöt vetivät ohjelman täysillä ilman sen suurempia virheitä. Olen todella ylpeä joukkueesta. Alkuvuodesta lähdemme kansainvälisiin kilpailuihin ja sitä ennen harjoitellaan paljon, jotta molempiin ohjelmiin saadaan vielä lisää varmuutta”, iloitsi valmentaja Anu Oksanen.

Toiseksi kilpailussa luisteli vahvasti Valkyria -ohjelmansa esittänyt Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Joukkue saavutti kokonaispisteet 189,14. ”Rockettes luisteli hyvin ja ohjelma on mennyt selvästi eteenpäin. Osa teknisistä tasoista ei kuitenkaan mennyt läpi tällä kertaa, mikä maksoi pisteissä paljon. Ne katsotaan kuntoon seuraavaksi ja mennään eteenpäin”, pohti joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig.

Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb) sijoittui kilpailussa kolmanneksi yhteispistein 185,26. ”En ole tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Kilpailu kertoo urheilijalle aina totuuden ja joskus peiliin katsominen on erittäin tervettä. Tämän jälkeen pitää vain treenata kovempaa”, valmentaja Mirjami Penttinen tiivisti.

Neljänneksi seniorisarjassa luisteli Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions pistein 153,68.

Team Fintastic juniorisarjan voittoon

Juniorisarjassa Team Fintastic (HTK) vei kilpailun voiton pistein 146,01. ”Joukkue luisteli hyvin ja oli vahva koko kisan ajan, vaikka vapaaohjelmaan sattuikin harmillinen kaatuminen. Olen tosi tyytyväinen”, iloitsi valmentaja Kaisa Arrateig.

Toiseksi sijoittui Helsingin Luistelijoiden Musketeers pistein 141,45. ”Tämä oli tiukka kisaviikonloppu, jossa ratkottiin MM-kisapaikat. Musketeers ei aivan parastaan tässä kisassa pystynyt esittämään, mutta tämä oli riittävän hyvä tähän tilanteeseen”, valmentaja Anu Oksanen summasi.

Kolmannelle paikalle palkintokorokkeella luisteli ensimmäisen valintakilpailun tapaan Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges. Joukkue keräsi suorituksillaan yhteispisteet 133,36. ”Se, että onnistuimme uusimaan kolmannen sijan myös toisessa valintakilpailussa, oli hieno askel joukkueelle. Uskon, että SM-kilpailuissa mitali on realistinen tavoite meille”, valmentaja Siiri Eskelinen kertoi.

Junioreiden MM-kilpailuedustajat valitaan kahden valintakilpailun sijalukujen pistekertoimien perusteella. Kilpailukohtaiset kertoimet ovat 0,4 (1. SM-valintakilpailu) ja 0,6 (2. SM-valintakilpailu). Kaksi vähiten pisteitä kerryttänyttä joukkuetta valitaan Suomen edustajiksi junioreiden MM-kilpailuihin. Team Fintasticilla on valintakilpailujen jälkeen pisteitä 1,4 ja Musketeersilla 1,6. Valinnat vahvistaa Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus.